hits

Når kjæledyr blir syke.... hva er de verdt i penger?

  • 04.02.2017 kl. 15:10

For litt over 11 år siden kom den vakreste, fineste, snilleste lille vesen in i mitt liv! Ei lita langhåret dverg dachs frøken med navn Ærte Guri tok huset og familien med storm, bestemt frøken var hun:-) Hun er det jeg vil kalle "one in a life time dog"  helt objektivt sett selvklart! Hun har bidratt til og vært stammoren i vår lille kennel. Hun har gitt oss flotte valper med godt hode og gemytt, noen av dem har også gjort det bra på både utstilling og på blodspor. I sofaen og sengen har hun sin plass, hun er et familiemedlem!

Årene har gått og hun har gitt oss mye og vi har etter beste evne passet på henne med turer, vaksiner, og oppfølging hos veterinær! Forsikringspremien har jevnt og trutt blitt betalt i alle disse årene, og forsikringsselskapene vet å ta seg betalt! Guri har vært en frisk jente, så denne forsikringen har bare tuslet og gått. 

SÅ.. ble hun eldre og begynte nylig å endre seg, hun sov mye, vil ikke gå turer, ble litt tynnere, ikke at det gjorde noe for litt rund har hun vært de siste årene. Så vi tok en tur til vetrinæren for en sjekk, og som vi trodde var hun ikke helt frisk.

Der og da begynte pengene å rulle.... blodprøver, ultralyd, røngten, men ingen ting spesielt ble funnet. Vi ble henvist videre til spesialiser og Guri ble på dyrehospitalet i to døgn og pengene rullet raskere og raskere!!!

Spørsmålene begynte å melde seg.... Hvor mye skal vi utsette Guri for... Hva koster alt sammen.... dyrlegen kunne informere oss om at utredningene var kostbare og at vi burde tenke over hvor mye penger vi kunne bruke på ei som hadde hatt et langt og godt liv, hun har startet på sitt 12 år!

HELDIGVIS så har vi forsikring, og maksimums tak for veterinær behandling... 60 000,-  i året, det er mye penger så da har vi  god margin tenkte vi. MEN så feil kunne en ta... to dager på dyrehospitalet kostet tett opp under 30 000,- + utgifter hos vår lokale veterinær ca 10 000,- så før vi har fått vite hva det egentlig feiler Guri så har vi BARE 20 000,- igjen av forsikringen for dette året! 

Vi hentet henne hjem, på fredag, uten en klar diagnose..... men syk er hun, og siste utvei er å utsette henne for en beinmargs prøve som antageligvis ikke ville gjort oss klokere og henne bare en ny smertefull undersøkelse som det ikke er sikkert hun vil klare!

Så da dukker spørsmålet opp!! HVA er hun verdt? Ikke som hund for oss, men i penger!! Og hva skal hun utsettes for... hvor lenge skal vi la henne gå å være syk.... bør hun få slippe... GUD så mange spørsmål og avgjørelser som vi må ta på hennes vegne. 

EN ting er sikkert, og det er at når våre kjæledyr blir syke, så må vi ta avgjørelser som er vanskelige, og det hjelper ikke stort at behandling og veterinær kostnadene er ufattelig høye.... JEG forstår at det koster, at vi som mennesker er så heldig å ha et helsesystem, som gjør at vi slipper å ta økonomiske avgjørelser om liv eller død.... 

Så enn så lenge blir Guri hos oss, og hvem vet... kanskje hun klarer det her selv som gammel dame!


 

Ha en fin dag:-)

Bente

#kjæledyr #familie #venn #vanskelig #penger #dyrlege #hund #husdyr
 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no