hits

Å miste identiteten sin som tvilling!

  • 22.03.2017 kl. 20:47

Å være  tvilling betyr det å miste identiteten sin? Hos oss er vi tvillingmor, tvilling søstre, tvilling brødre... 

Skal innrømme at jeg liker å lese bloggen til Stine Skoli, Speiltvillingene, hun er ikke bare tvillingmamma, men veldig kreativ. 

Men det er det å være tvilling, fokuset holdes på! Det å være tvilling kan jeg alt om, i hverfall alt om det å være meg som tvilling. Jeg er enegget tvilling, jeg kommer fra den samme sædcellen og samme egget som min søster, vi deler akkurat de samme arvestoffene, samme blodtype, men ikke samme personlighet!

Jeg er også en av de som har bidratt til tvillingundersøkelser, der arvens og miljøets betydning for en lang rekke normale egenskaper, sykdommer og medfødte misdannelser studeres.

Vi var like som to dråper vann, hadde også fargekoder som kunne skille oss ifra hverandre, så andre ikke tok feil! Det er nok bare de nærmeste som klarer å skille to like dråper ifra hverandre.

Stine Skoli har flere innlegg hvor temaet er likhet, like klær, like leker, skal tvillinger kles likt? Hva med identiteten, mister de den hvis vi lar de være like!

Tenker at det finnes ikke et svar på alt dette, MEN jeg kan bare fortelle hva jeg i voksen alder opplever og opplevde å vokse opp som enegget tvilling. Det var alltid "tvillingene" "de" osv.. ikke Bente eller navnet til min søster, flertalls betegnelsen ble alltid brukt, selv av våre venner når vi vokste opp. Det ble en vane å høre læreren si "er du Bente eller ...." det hører jeg faktisk enda når jeg møter mennesker!  

Tror jeg kan ha en helt egen blogg om det å være en av to :-) 

Vi fikk alltid like gaver, noen ganger med litt forskjellig farge, men like. Når vi ble litt større satt vi bestandig hver for oss å pakket opp, for hvis vi ikke pakket opp samme gave til samme tid, så viste vi hva det var i gaven som lå å ventet. 

Men tilbake til temaet identitet! Ja jeg må innrømme at i tenårene og videre i voksen alder så mistet jeg mye identitet, i en tid av livet hvor det å finne seg selv, ble viktigere og viktigere. Det er ikke til å skyve under en stol at i det øyeblikket vi var i samme arena så mistet jeg identiteten, Bente forsvant til fordel for "de" dere" "tvillingene", og det var ikke alltid like greit. Mennesker som jeg ikke kjenner hilser på meg, de kjenner "den andre", skal jeg hilse eller bare si; jeg er ikke ho!

Og jeg jobber til tider hardt for å være BARE meg, for jeg liker å være BARE meg, bare Bente.

 

Så til alle tvilling foreldre der ute, tenk fremover :: 

Her er jeg 7 år:-) og hun andre ser helt maken ut, men annen farge på klokken:-))
 

#tvilling #familie #blog #familieogbarn #side2 #barn #foreldre #hverdag #aktuelt #identitet

2 Kommentarer

ezedoll

23.03.2017 kl. 09:44
Fint skrevet :-)

Bente

23.03.2017 kl. 10:01
ezedoll: Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no