Ovnsbakt blomkål med pistasjraita :)

  • 21.04.2017 kl. 10:49

Blomkål er både sunt og godt. Det er lenge siden jeg hadde kokte poteter til middag, fyller heller på med grønnsaker og salat. 

"Blomkål er en grønnsak som er rik på vitamin C og B-vitaminet folat og er en grønnsak med svært sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier."

 

Denne måten å bruke blomkålen på er godt og enkelt. Jeg har ingefær i, fordi jeg liker den smaken det gir. 

Stekes midt i ovnen ved 180?190 gr i ca. 1 time,
eller til blomkålen er stekt mør.

OPPSKRIFT:

  • 1 blomkål
  • 2 hvitløkfedd, revet eller most
  • 2 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 ts garam masala, ev. karripulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ½ dl yoghurt naturell
  • Flaksalt
  • Finhakket chili og persille til pynt

STASJRAITA:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 grønn finhakket chili
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts finhakket mynte
  • 30 g grovhakkede pistasjnøtter
  • Salt og kvernet sort pepper

SLIK GJØR DU:

Skjær vekk det meste av den tykke stilken fra undersiden av blomkålen, men la gjerne noen av bladene få sitte igjen.

Rør sammen hvitløk, ingefær, garam masala, gurkemeie og yoghurt. Legg blomkålen over i en ildfast form og smør blandingen på hele blomkålen, også undersiden.

Strø flaksalt over blomkålen

Rør sammen alle ingrediensene til pistasjraitaen. 
Smak til med salt og sort pepper. Serveres til blomkålen.

Denne retten passer fint til stekt kylling eller fisk, men kan også spises uten tilbehør.

 

#mat #kosthold #lavkarbo #hverdag #middag #familie #matmagasinet #blogg #side2mat #foreldreog barn

2 Kommentarer

Evelin

21.04.2017 kl. 13:20
nam :)

Bente

21.04.2017 kl. 13:37
Evelin: Kos deg:)

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits