hits

Fatigue er noe dritt!!

  • 27.04.2017 kl. 17:54

Det kan ofte være vanskelig å vise familie, venner og allmenheten sine dårlige sider, sine svakheter og at alt ikke er solskinn og glansbilder.

Jeg har latt meg inspirere til å skrive dette innlegget av Lise Fotland Aaseng, hun har et innlegg i Dagsavisen i dag som heter: Nei, det sitter ikke i hodet.

Hennes innlegg beskriver så godt hvordan det er for mange å leve med senskader og bivirkninger etter kreftbehandling. Jeg er en av de som fikk brystkreft før fylte 50 år, heldigvis ikke i svært alvorlig grad. Det betydde nødvendigvis ikke at jeg skulle takle behandlingen lettere, at den ikke kom til å eventuelt gi bivirkninger! 

 

Av og til føler man bare for å krype under dyna igjen, men tvinger seg opp. Står opp med "feil "bein og syntes dagen egentlig bare er et ork og dritt!!

Tar seg selv i nakken og kjører på... Slik har det egentlig vært her så langt i dag.

Agendaen var klar:

  • Ordne klart i valpekassa, siden vi venter valper... 
  • PAUSE
  • Vaske hunde tepper
  • KAFFE PAUSE
  • Tørke støv og vaske gulver....
  • LUNSJ PAUSE....

Kom meg igjennom, pause er viktig! Det var bare en av de dagene som alt bare var et ork... Slik er det av og til, og helt normalt:) Og det går over igjen helt av seg selv! Slike dager kommer og går for alle ville jeg tro, OG det er lov å ha dårlige dager.

"Herregud!! tenker du kanskje! Hva skal hun med hunder, valper og alt det arbeidet som følger med, når ho ikke orker å gjøre vanlig husarbeid en gang!!"

Hvis hverdagen og livet ikke kan til en viss grad fortsette, hva da! Jeg er ikke lat, men jeg er uendelig lei av å være sliten, for ingenting! Noen dager er verre enn andre, da kan jeg glemme hva jeg skulle si, eller gjøre, bruker masse energi på å konsentrere meg.

Alle avtaler må skrives opp i kalenderen, og jeg unngår etter beste evne å ha avtaler før 10.00, for før det er jeg ofte så trøtt at jeg ikke har begynt å virke enda:-) 

Det mest frustrerende til tider, er at hodet gjerne vil, men kroppen responderer ikke. Denne sykdommen, eller senskaden er skult, den syntes ikke.... og det er nok veldig vanskelig å forstå hvorfor "mamma er så sliten bestandig, hun som ikke jobber eller gjør noe" "hun er jo bare hjemme", men jeg kunne ønske at det blir lettere etterhvert, at jeg kunne komme meg ut i en liten jobb, for hodet vil!! 

Les innlegget til Lise, så kanskje det er litt lettere for nettopp deg å forstå meg når jeg detter litt ut i samtaler eller glemmer tiden, eller kjører tilbake fra butikken fordi jeg ikke husket hva jeg skulle der! 

Min terapi er at jeg liker å være kreativ, jeg elsker å strikke, sy og ha prosjekter i gang, det tror jeg for min del gjør at hverdagen fylles med noe produktivt.

Har du noen i din omkrets som sliter med dette? Sliter du med fatigue? Hører gjerne i fra dere:)

 

 

10 Kommentarer

Marie Jonasen

27.04.2017 kl. 19:52
Min mor hadde også brystkreft, og ble friskemeldt. Men hun slet også i lang tid etterpå med det å orke noe som helst. Det var nesten så vi trodde hun gikk fra kreften til ME. Idag, 3 år etter, er hun mye bedre. Bare hold ut, og gjør så godt du kan. Du vil gradvis bli bedre. Men det tar tid. Det er derfor viktig at man snakker med familien rundt seg. De må stille opp og hjelpe til. Har du små barn(?) kan det være vanskelig å forklare disse hva som skjer, og der er det vel da bare å bite tenna sammen.

Bente

27.04.2017 kl. 23:24
Marie Jonasen: tusen takk for den fine kommentaren:) og er nok ikke alltid det er like lett å forstå for de rundt. Min yngste er 15 år, og han forstår nok ikke alltid, men prøver. Godt å høre at moren din har blitt bedre:)

Martemeomamma

27.04.2017 kl. 20:14
Kjempe fint innlegg, og så åpent <3

Bente

27.04.2017 kl. 23:21
Martemeomamma: tusen takk:) tenker at speilbilde også har en bakside.

Inger-Helene

27.04.2017 kl. 20:50
Fatigue er noe dritt!! Men den er der, og man må bare lære seg å leve med den ;) Jeg har det samme selv,i forbindelse med min MS, og vet sååå godt hvordan du har det! Ville bare si at det var godt å lese at jeg ikke er alene om å ha en drittdag i dag :) god bedring, Bente! Håper du føler deg bedre i morgen!

Bente

27.04.2017 kl. 23:20
Inger: :) noen ganger må det bare ut! Ikke alltid like lett selv å forstå hvorfor en er så sliten alltid. Ha en fin fag i morgen du og.

Statera Marit Ebeltoft

27.04.2017 kl. 22:38
Det er ikke alltid så lett å sette seg i andre sin situasjon :) Fint innlegg :)

Bente

27.04.2017 kl. 23:18
Statera Marit Ebeltoft: tusen takk:)

godtecharlotte

18.05.2017 kl. 12:05
Jeg lever også med fatigue og kjenner meg SÅ igjen i det du skriver! Noe som er så tyngende er at det ikke synes utenpå, utenom at man er utmattet og kanskje ser sliten ut. Det er ikke så lett alltid for de rundt og forstå, så vi må smøre oss med ekstra tålmodighet noen dager ;-) Så fint at du liker å være kreativ! Da føler man at hverdagen alikevell kan være produktiv. Det er godt for selvfølelsen også. Jeg liker å male :-)

Takk for at du deler, det gjør hvertfall at jeg føler meg litt mindre alene. Godt å "møte" noen som bare forstår og går gjennom det samme :-)

Hilsen Charlotte

Bente

18.05.2017 kl. 14:57
godtecharlotte: :) tusen takk for at du leste innlegget mitt! Ja er ikke lett å ha en sykdom eller tilstand som ikke syntes. Men du er ikke aleine:)

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no