Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem:)

  • 04.05.2017 kl. 10:07

Pavlova er bestandig populært hos oss, og nå når vi nærmer oss konfirmasjon og 17. Mai er dette nesten en selvskreven kake. Mange ønsker en variant uten sukker, så denne er med stevia isteden for raffinert sukker.  Kaken er også laget med vaniljekrem fra bunnen av. 

Den deilige med denne kaken, er at du legger på den frukt som du liker best 😊 



 

 

 

 

 

 

 

 

Bunn

160 grader midt i ovnen, ca 45-50 min

  • 4 eggehviter
  • 50 gr sukrin
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts eplesider eddik

 

Pisk eggehviter og sukrin samt eddik og litt salt til helt stiv marengs
La døren i ovnen stå på gløtt med kaken inni til kaken er helt kald, ta kaken ut og pynt

Vaniljesaus

  • 1 Boks med kremfløte
  • 1 dl Vann
  • 1 Vaniljestang
  • 0.5 dl sukrin
  • 5-6 Eggeplommer

Kok opp alt utenom eggeplommene. Del vaniljestangen i 2, og skrap ut frøene med en kniv, ha disse i fløteblandingen som skal kokes, men ikke kast selve stangen. Ha den oppi fløteblandingen den også og la den koke med:-) Sitter mye smak i den, og dumt og kaste når den kan trekke ut smak.

La fløteblandingen koke i ca 5 minutter, for å få ut smak.Rør med en visp under kokingen, og sett den på benken for litt avkjøling etter kokingen er ferdig. Ha eggeplommene i en bolle, når fløteblandingen har stått og hvilt i ca 10 minutter kan du helle den opp i eggeplommene. Pisk kraftig mens du gjør dette. Ha blandingen tilbake i gryten, og ha platen på svak varme.Rør med en sleiv som lett følger bunnen i gryta. Nå må du røre hele tiden i sausen, og like under kokepunktet begynner sausen og tykne. Følg med at det ikke koker, når den har tyknet MÅ du sile den opp i en annen bolle. Viktig og sile sausen, så den blir uten klumper, og jevn og fin. Sett det i kjøleskapet, og rør ved jevne mellomrom.

Sausen vil være litt tynn når du setter den i kjøleskapet. Men den vil tykne. Av denne oppskriften er de ca 0,5 liter.

Når vaniljesausen er klar lager du fyllet:)

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl vaniljesaus

friske bær som jordbær, blåbær, bringebær, kiwi eller annen frukt du

Fyll
3 dl kremfløte
1 dl vaniljesaus
friske bær som jordbær, blåbær, bringebær, kiwi eller annen frukt du liker

Pisk kremfløten stiv
vend i vanlijesaus og pynt med fargerike bær

Pisk kremfløten stiv
vend i vanlijesaus og pynt med fargerike bær

Ha en flott mai! 

Oppskriften her er gjengitt fra et kostholdsprogram jeg har deltatt på. 

#mai#pavlova#familie#høytid#konfirmasjon#blogg#side2mat 

4 Kommentarer

Jegmotverden

04.05.2017 kl. 10:18
fin oppskrift

Bente

04.05.2017 kl. 10:22
Jegmotverden: takk:) kjekt med noe uten raffinert sukker av og til:)

elisebr

04.05.2017 kl. 12:59
Så god den så ut! :)

Bente

04.05.2017 kl. 16:55
elisebr: burde prøve:)

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits