hits

Manges glede, noens mareritt!

  • 21.08.2017 kl. 11:04

Så var vi her igjen... nytt skoleår for våre håpefulle. Det betyr starten på et spennende år for mange. For noen er det starten på skoletiden, 1 klassingene står med strålende øyne og sommerfugler i magen! ENDELIG er de skolebarn! Andre har avsluttet en epoke som barneskole elever og trer inn i Ungdomskolens skumle tilværelse, her er de MINST og ikke STØRST som de var på barneskolen. 

            "bildet hentet fra nettet"

Tiden med late dager, ferie og kos er over for denne gang! Mange vil få nye klassekamerater, ny læring og ikke minst, treffe vennene sine igjen etter en lang ferie. Dette er slik vi håper et hvert barn får det.. gleden av å starte på neste steg i livet, som er fylt av glede, moro og ikke minst vennskap som knyttes for livet ut! 

MEN... det er også de barna som har brukt hele sommeren på å grue seg for alt dette, grue seg for skolestart, nye klassekamerater og som ikke har venner å treffe igjen etter sommerferien! De barna som lurer på om dette året blir like ille som det forrige, hvor mobbing, lærevansker, og mistrivsel, igjen skal bli en del av hverdagen. Bare tanken på å skoleveien eller skolebussen gjør starten på skoledagen grusom! Bare tanken på å møte den voksne personen på skolen som gjør at nettopp din hverdag blir vanskelig, trist og lite trivelig gjør at din skole tid blir den verste tiden i ditt liv, gjør meg utrolig trist.

Jeg kunne ønske meg en hverdag hvor den Norske skole hadde nulltoleranse for mobbing! Jeg kunne ønske at alle skoler i Norge hadde et trygt og godt skolemiljø, hvor alle fikk gode opplevelser, nye venner og en hverdag de ikke behøvde å grue seg for å møte!

Opplæringslovens kapittel 9 a gir alle elever rett til et godt skolemiljø. Både det fysiske og det psykososiale miljøet skal legge til rette for at man både lærer og trives på skolen. Lærerne og andre ansatte på skolen plikter å jobbe for et godt skolemiljø og gripe inn dersom elever mobbes, diskrimineres, utsettes for vold eller rasisme.

Så min oppfordring til store og små! Ser du eller vet du om noen som har det tøft, blir mobbet på en eller annen måte... vær et medmenneske, en venn og si ifra! 

 

 

#mobbing #side2 #familieogbarn #familie #elever #skole #barn #blogg #brydeg #venner #skoledag

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no