hits

Juleknask som smaker av barndommens jul

  • 28.11.2017 kl. 19:01

 Noen tradisjoner kan faktisk kjennes på tungen! Når julemarkedene starter og duften av nystekte smultringer fra smultringvogna, brente mandler fra jule bodene finner veien til nesen, er det nesten som jeg kjenner smaken i munnen. Det er mange tradisjoner i min familie, noen forsvinner med årene, og noen skapes.

Brente mandler er juleknask som jeg bare må ha. Hvert år står jeg der over kjelen og krysser fingrene og håper de blir like gode og like sprø og knasende i år igjen. 

I år har jeg lagt til en liten vri som jeg fikk tips om, slik at mandlene ikke klistrer seg sammen. Jeg har brukt smør i til slutt, og det funket utrolig bra.

Det tar litt tid, men er verd hvert eneste minutt. Jeg lager aldri mer en denne posjonen av gangen, lettere å ha kontroll på det hele syntes jeg.

Denne oppskriften er en bankers. 

BRENTE MANDLER

Ingredienser                                

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 250 g mandler
  • 1 ss meierismør

Slik Gjør du:

Mål opp det du skal ha, legg bakepapir på en stekeplate som du smører med litt matolje, jeg bruker raps eller solsikkeolje. 

Skyll mandlene, kok opp vann og sukker slik at det blir en klar sukkerlake, ha i mandlene og rør helt til sukkeret begynner sukre seg og legger seg som en tørr sukkerhinne rundt mandlene.

Her må du røre hele tiden slik at sukkert smelter rundt mandlene og blir et gyldent lag med karamell. Pass varmen!!

Ta kjelen av platen og rør inn smøret, hel det hele utover stekeplaten, dra mandlene litt ifra hverandre slik at de ikke klistrer seg til hverandre, og avkjøl før du putter det hele på glass eller kremmerhus! 

Kos deg masse med førjulstiden, husk!! det er et år til neste gang:)

#jul #blogg #knask #hverdag #høytid #mandler #familie #tradisjon 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no