hits

Himla gode Nan brød...

  • 19.02.2018 kl. 11:22

Til Indisk mat er Nan brød selvskrevent tilbehør, men jeg bruker også dette til ulike supper og andre gryteretter. Kino og restaurant besøk stod på menyen for min bedre halvdel og meg, og vi havnet på Indisk restaurant. Denne restauranten var også mitt første møte med Indisk for ca 20 år siden, og jeg smakte Nan brød for første gang! Siden har det blitt kjøpt i utallige versjoner, men å lage mine egne er absolutt best.

Så, der sitter vi med fantastisk god mat, og blir servert DE dårligste Nan brødene jeg har smakt! Noen slafser som rett og slett var seige, uten smak og ikke gode. 

Så da måtte jeg sette igang å bake Nan brød dagen etterpå, og her er oppskriften på de beste brødene jeg vil dele med dere!

 

NAN BRØD MED YOGHURT :)


Du trenger til 6 brød:

 

2 dl Melk

2 ss Sukker

25 g gjær (fersk 1/2 pakke)

1 ts salt

2 ts bakepulver

4 ss olivenolje

3 dl Yoghurt naturell

600 g mel (ca 10 dl)

og ønsket krydder, hvitløk, koriander.... jeg brukte ca 1 ss Garam masala

 


Slik gjør du 

    1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
    2. Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
    3. Sett stekeovnen på 275 °C.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
    5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. (Snu evt en gang under stekingen.) Jeg gjør ikke det. Du kan også pensle brødene med litt smør når de er ferdig stekt.

Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres varme. Kos dere masse!

Oppskriften min er hentet fra Tine sine sider. 

 

#mat #side2mat #hverdag #matglede #nanbrød #blogg #matblogg #hjem #side2 #nettavisen #kosthold

 

4 Kommentarer

sirkusespeland

21.02.2018 kl. 13:31
Disse så virkelig gode ut, de må jeg prøve! Synes det er spesielt godt til curry-gryter, nam nam

Bente

22.02.2018 kl. 10:47
sirkusespeland: Virkelig verd å prøve:)

maryskitchen

21.02.2018 kl. 22:49
Nå skal jeg prøve hjemmelagde nanbrød...det har jeg aldri laget :-)

Bente

22.02.2018 kl. 10:47
maryskitchen: Du burde prøve:) Er mye bedre enn de som du kjøper i butikken. Lag flere og putt de i frysen, så bare varmer du de opp når du trenger de:-) Lykke til, og gi meg gjerne en tilbakemelding:)

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no