hits

Min Humulus....:)

  • 20.02.2018 kl. 14:43

Humulus..... for et rart navn på en genser tenkte jeg, men etter å ha lest litt nedover så fant jeg ut hvorfor!

Det er jo Humle planten, hunnplanten får blomster som utvikler seg til disse flotte  "konglene" som genseren Humulus av Isabell Kraemer har designet.

Mønsteret finner du her: Humulus sweater

Processed with MOLDIV                                  

 

En utrolig flott genser som jeg har hatt lyst til å strikke mange ganger, men det kommer ingen oppskrift på norsk! Garn forslagene er sjelden å finne i norske garnbutikker, så da må det improviseres. 

Så fikk jeg en forespørsel om jeg ville strikke en slik genser til ei, så da var det bare å ta utfordringen:) Hun ville ha en tynn genser, så her var det å lete etter et garn som kunne være egnet, må innrømme at det ble MANGE prøvelapper for å finne riktig strikkefasthet og størrelse.

Jeg endte med å strikke den i Drops garnet FLORA, mitt første møte med dette garnet, men et utrolig drøyt og godt garn å strikke av. Så garn kostnaden på denne genseren i str M, ble utrolig rimelig.

Garnet finner du her: FLORA

          

For å komme riktig ut så gikk jeg opp en størrelse, brukte pinne 3/12 og 4mm. 

Så kom utfordringen... mønsteret skulle nå tolkes. Det er ikke så vanskelig å strikke etter engelsk oppskrift, men må innrømme at jeg brukte litt tid på å forstå dette GERMAN SHORT-ROWS..., men for en genial måte å strikke forhøyninger på!! INGEN HULL ved snuing!

Denne metoden brukte jeg også på en barne bukse med forhøyning bak, vet også at noen strikker sokker med denne metoden når de lager hel. 

Men ble utrolig fornøyd med genseren, og kommer nok til å strikke en til i andre farger. Isabell Kraemer har noen flotte mønstre og jeg annbefaler alle å gå inn på 

www.ravely.com for å se på alle de flotte variantene som ligger der av Humulus genseren. 

Kos deg masse med strikketøyet:-) og husk!

" det eneste stedet husarbeid kommer før strikking er i ordboka:)"

 

#strikking #håndarbeid #kreativ #blogg #side2 #side2håndarbeid #madebyme #håndlaget #håndverk

5 Kommentarer

Victoria

21.02.2018 kl. 09:44
Hei Bente. Kom over bloggen din ved en tilfeldighet. Masse fin strikkeinspirasjon her! 😊

Bente

22.02.2018 kl. 10:48
Victoria: Takk:) Hyggelig at du syntes det. Følg meg gjerne! Bente

Shirley

09.07.2018 kl. 01:03
Skikkelig flott genser. Strikker du på bestilling en slik genser i grå og gul?

Bente

18.07.2018 kl. 17:38
Shirley: hei. Den i innlegget er en bestilling. Strikker også på bestilling, send meg en Mail: bentefimlandtherkelsen@gmail.com

Ingrid Skeie Rolland

05.03.2019 kl. 18:10
Hei, jeg har akkurat gått løs på humulusgenseren, og brukt YouTube for å finne ut det man ikke helt skjønner ☺️

Men..... jeg har stoppet nå pga noe jeg ikke finner ut av. German short-row = vendepind (har jeg funnet ut).

Vendepind 1 er grei, da strikker man DM som siste maske før man snur. Vendepind 2 sier at man strikker «r til DM, r DM, 3 r» og vender så arbeidet. DM nr to i forrige setning forvirrer litt 🤔 Man strikker rettmasker til man har strikket over DM som man laget i forrige omgang, og så skal man strikke en rettmaske. Men skal man så lage en ny DM og deretter strikke tre rettmasker? Jeg trodde man skulle snu strikketøyet ved DM, så hvordan skal man da klare å fortsette videre med tre vanlige masker? 🤨

Skriv en ny kommentar

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no