hits

Ble skikkelig skremt!

 • 25.10.2017 kl. 13:51

Skrekk og gru!! 

Halloween nærmer seg og dagligvare butikkene nærmest sloss om å selge deg gotteri og allskens pynt, figurer og gresskar for å gjøre denne feiringen så flott som mulig. Skrekkens tid har kommet, så det er bare å  fyll opp snop skålen, la lyset stå på, og start forbredelsene!

Eller kanskje du er en av de som syntes dette med Halloween er noe stort tull, lar lyset stå av og tar heller de sprell som det kan føre med seg når skrekk og gru nærmer seg din dør?

Her i huset har min rolle vært å sminke minsten til det ugjenkjennelige, så han kan skremme liv skitten av folk:)

Da taes planlegging til et høyt nivå, innkjøp av fake blod, kontaktlinser, åpne sår og mer står på listen, her er det bare å sette igang.

(Bilde fra en tidligere halloween)

Dette ble litt av en jobb, men hva gjør vel ikke en mamma for barnet sitt! 

Kreativiteten min fikk jeg bruk for også her, så kjørte på med litt lim liknende stoff som skulle bli hud som flasset, sminke arsenalet mitt fikk kjørt seg skikkelig, men gutten fikk rette effekten i ansiktet. Kontakt linsene ble den største utfordringen, for en som ikke er vant til å ha noe på øynene måtte det tilvenning til, men gikk utrolig bra:)

Må si meg fornøyd med ungen!

Ha en strålende... eller skremmende halloween!

#halloween2017look

#skrekk #halloween #kostyme #blog #sminke #hverdag #moro #feiring

Manges glede, noens mareritt!

 • 21.08.2017 kl. 11:04

Så var vi her igjen... nytt skoleår for våre håpefulle. Det betyr starten på et spennende år for mange. For noen er det starten på skoletiden, 1 klassingene står med strålende øyne og sommerfugler i magen! ENDELIG er de skolebarn! Andre har avsluttet en epoke som barneskole elever og trer inn i Ungdomskolens skumle tilværelse, her er de MINST og ikke STØRST som de var på barneskolen. 

            "bildet hentet fra nettet"

Tiden med late dager, ferie og kos er over for denne gang! Mange vil få nye klassekamerater, ny læring og ikke minst, treffe vennene sine igjen etter en lang ferie. Dette er slik vi håper et hvert barn får det.. gleden av å starte på neste steg i livet, som er fylt av glede, moro og ikke minst vennskap som knyttes for livet ut! 

MEN... det er også de barna som har brukt hele sommeren på å grue seg for alt dette, grue seg for skolestart, nye klassekamerater og som ikke har venner å treffe igjen etter sommerferien! De barna som lurer på om dette året blir like ille som det forrige, hvor mobbing, lærevansker, og mistrivsel, igjen skal bli en del av hverdagen. Bare tanken på å skoleveien eller skolebussen gjør starten på skoledagen grusom! Bare tanken på å møte den voksne personen på skolen som gjør at nettopp din hverdag blir vanskelig, trist og lite trivelig gjør at din skole tid blir den verste tiden i ditt liv, gjør meg utrolig trist.

Jeg kunne ønske meg en hverdag hvor den Norske skole hadde nulltoleranse for mobbing! Jeg kunne ønske at alle skoler i Norge hadde et trygt og godt skolemiljø, hvor alle fikk gode opplevelser, nye venner og en hverdag de ikke behøvde å grue seg for å møte!

Opplæringslovens kapittel 9 a gir alle elever rett til et godt skolemiljø. Både det fysiske og det psykososiale miljøet skal legge til rette for at man både lærer og trives på skolen. Lærerne og andre ansatte på skolen plikter å jobbe for et godt skolemiljø og gripe inn dersom elever mobbes, diskrimineres, utsettes for vold eller rasisme.

Så min oppfordring til store og små! Ser du eller vet du om noen som har det tøft, blir mobbet på en eller annen måte... vær et medmenneske, en venn og si ifra! 

 

 

#mobbing #side2 #familieogbarn #familie #elever #skole #barn #blogg #brydeg #venner #skoledag

 

Gravid og 49 år....

 • 04.07.2017 kl. 17:32

Mitt eldste barn er 29 år.... hun kom til verden som en keiserinne, et haste keisersnitt med andre ord :-) Jeg var 20 år når hun ble født, vi snakket sammen seinest nå nylig om dramatikken og komplikasjonene rundt svangerskapet jeg hadde med henne. 

Siden da har jeg fått to barn til som nå er 25 og 15 år, det ble jo litt alders gap mellom de to eldste og siste mann, 14 og 10 år gamle var jentene da minsten ble født, jeg var 34 år.

Jeg kan kanskje si at det å være gravid og føde barn for 29 år siden var annerledes enn for 15 år siden. Hva du skal spise, gjøre, ikke gjøre, hvordan barnet skulle ligge når det sov, eller ikke sov..... barselgruppe var jeg så vidt med på hos helsesøster... Må innrømme at det var "ny" forskning rundt alt dette for hvert barn jeg har fått. 

MEN NÅ!!! Nå har de fb sider, Instagram kontoer hvor barnet er i fokus, barselgrupper, småbarns grupper, baby shower, kjønns fest, og IKKE minst APP!!
En APP som holder styr på hele greia, jeg har en slik på min telefon. Den forteller meg absolutt alt om barnet og utviklingen den har i mors mage, hvordan mamma har det nå og hvordan kroppen har det.. så nå står det på min app at jeg er i graviditetsuke 23..., at forstoppelse, halsbrann og hvordan fordøyelsen min påvirkes av den voksende mage...  

PAPPA eller partneren er også med i appen, nå i graviditets uke 23, kan han eller henne synge og prate til magen, og barnet vil kunne kjenne igjen stemmen etter fødselen! 

Denne appen har ALT!!! sjekkliste hvor du får info om foreldrekurs, forsikring, kjøp av bilsete, barnevogn, amming, babyklær,  hva du trenger på stellebordet... og mye, mye mer!

Den som hadde en slik app for 29,25 og 15 år siden! så kjekt å få alt på ett sted, ja til og med rabatt på Babyshop.no :-)

Men nå har jeg en slik app, og den gjør at jeg kan følge med på alt som skjer i svangerskapet... Svangerskapet til min ELSTE datter, for det er hun som fysisk er gravid! 

FOR JEG SKAL BLI MORMOR  ♥ 

#gravid#baby#mamma#pappa#familie#blogg#side2#mormor#app#humor#besteforeldre

Fatigue er noe dritt!!

 • 27.04.2017 kl. 17:54

Det kan ofte være vanskelig å vise familie, venner og allmenheten sine dårlige sider, sine svakheter og at alt ikke er solskinn og glansbilder.

Jeg har latt meg inspirere til å skrive dette innlegget av Lise Fotland Aaseng, hun har et innlegg i Dagsavisen i dag som heter: Nei, det sitter ikke i hodet.

Hennes innlegg beskriver så godt hvordan det er for mange å leve med senskader og bivirkninger etter kreftbehandling. Jeg er en av de som fikk brystkreft før fylte 50 år, heldigvis ikke i svært alvorlig grad. Det betydde nødvendigvis ikke at jeg skulle takle behandlingen lettere, at den ikke kom til å eventuelt gi bivirkninger! 

 

Av og til føler man bare for å krype under dyna igjen, men tvinger seg opp. Står opp med "feil "bein og syntes dagen egentlig bare er et ork og dritt!!

Tar seg selv i nakken og kjører på... Slik har det egentlig vært her så langt i dag.

Agendaen var klar:

 • Ordne klart i valpekassa, siden vi venter valper... 
 • PAUSE
 • Vaske hunde tepper
 • KAFFE PAUSE
 • Tørke støv og vaske gulver....
 • LUNSJ PAUSE....

Kom meg igjennom, pause er viktig! Det var bare en av de dagene som alt bare var et ork... Slik er det av og til, og helt normalt:) Og det går over igjen helt av seg selv! Slike dager kommer og går for alle ville jeg tro, OG det er lov å ha dårlige dager.

"Herregud!! tenker du kanskje! Hva skal hun med hunder, valper og alt det arbeidet som følger med, når ho ikke orker å gjøre vanlig husarbeid en gang!!"

Hvis hverdagen og livet ikke kan til en viss grad fortsette, hva da! Jeg er ikke lat, men jeg er uendelig lei av å være sliten, for ingenting! Noen dager er verre enn andre, da kan jeg glemme hva jeg skulle si, eller gjøre, bruker masse energi på å konsentrere meg.

Alle avtaler må skrives opp i kalenderen, og jeg unngår etter beste evne å ha avtaler før 10.00, for før det er jeg ofte så trøtt at jeg ikke har begynt å virke enda:-) 

Det mest frustrerende til tider, er at hodet gjerne vil, men kroppen responderer ikke. Denne sykdommen, eller senskaden er skult, den syntes ikke.... og det er nok veldig vanskelig å forstå hvorfor "mamma er så sliten bestandig, hun som ikke jobber eller gjør noe" "hun er jo bare hjemme", men jeg kunne ønske at det blir lettere etterhvert, at jeg kunne komme meg ut i en liten jobb, for hodet vil!! 

Les innlegget til Lise, så kanskje det er litt lettere for nettopp deg å forstå meg når jeg detter litt ut i samtaler eller glemmer tiden, eller kjører tilbake fra butikken fordi jeg ikke husket hva jeg skulle der! 

Min terapi er at jeg liker å være kreativ, jeg elsker å strikke, sy og ha prosjekter i gang, det tror jeg for min del gjør at hverdagen fylles med noe produktivt.

Har du noen i din omkrets som sliter med dette? Sliter du med fatigue? Hører gjerne i fra dere:)

 

 

Blokkert på grunn av innlegg!!

 • 25.04.2017 kl. 09:56

I går blogget jeg om hundene våre og at vi ventet valper. Innlegget kan du se HER: Hvor mange valper ser du her?

Til morgen i dag sjekket jeg kommentarer som var kommet på bloggen og her lå dette:

"Du er midlertidig blokkert fra å publisere innlegg. Denne midlertidige blokkeringen varer i 3 dager, og du kan ikke publisere innlegg på Facebook før blokkeringen er utløpt. Husk at folk som gjentatte ganger publiserer ting som ikke er tillatt på Facebook, kan få kontoene sine deaktivert permanent.

Denne kommentaren er ikke godkjent

Godkjenn Opphev Slett Svar"

Kommentaren kom fra ei med fullt navn og E-post.

Kjente jeg ble skikkelig forbanna og sendte vedkommende en mai, hvor jeg konfronterte henne med kommentaren.

Dette svaret fikk jeg:

" Det er ikke meg, er noen som tuller"

Hvem faen er det som syntes slikt er moro? Først bruker de en annen Mail og profil, så utgir de seg for å være budbringeren til Facebook!!

#spøk #blogg #side2 #kritikk

I dag skal puppene sjekkes....

 • 05.04.2017 kl. 07:30

Så var vi her igjen, dagen for å sjekke puppene! Blir 2 år siden nå! 2 år siden jeg ble operert for brystkreft.

Jeg er en av de heldige som fikk diagnosen i tidlig stadier og fikk en rask behandling. Men det er med klump i magen jeg går til etterkontroll, selv om jeg vet at jeg er i de beste hender.

Det er med stor takknemlighet og respekt til Brystkreft foreningen som står på med hjelp og veiledning i for mange en vanskelig tid.

Støtt Brystkreft forskning og  KREFTFORENINGEN!

 "Noen damer har veldig store pupper,  
mens andre nesten er toppløse"

 

#pupper #kreft #mamma #mor #hverdag #blogg #syk #helse #redd

Raske slankedietter og pulverkurer er som å tisse i buksa

 • 01.04.2017 kl. 15:04

Vi skriver 1 april og vi skal snart kaste klærne, ta på oss bikini og slippe solen til på kroppen! 

Ukebladene fylles snart av alle slanke kurer og kostholdstips for å komme raskt i sommer kroppen. Mange av oss har hektigste dager med jobb og barn og vi leter bestandig etter litt kjøpt tid og da står disse diettene i butikkhyllene og skriker til deg som redningen og ikke minst en lettvint løsning!!  

Er kickstart-dietter og andre raske slankedietter litt som å tisse i buksa, det er bare behagelig med det samme. Men etter den søte kløe kommer den sure svie, og kiloene legger seg sakte men sikkert tilbake på de stedene de var før, og pluss litt til! . De kiloene som det er brukt ti år på å legge på seg, skal plutselig bli borte på to-tre måneder.

Vi må slutte å etterstrebe den perfekte kropp, for hva er egentlig "den" perfekte kropp! Hva slags signaler sender vi som voksne til våre barn, når vi bytter ut måltider med pulver, går konstant sultne og sammenlikner kroppene våre i håp om at vi ser like tynne og vakre ut som photoredigerte modeller! 

NEI.. vær deg selv, invester i kroppen din og vis at vanlig sunn mat og bevegelse er det som gjør deg lykkelig, i godt humør og til en god rollefigur. 

Jeg er litt rund, eller kanskje jeg bare er litt for kort! Koser meg for mye av og til, men spiser passe sunt. Og tar på meg bikini, og liker ikke de rundt meg det de ser, så foreslår jeg at de ser en annen vei😊

 

 

 

Det er ikke Tøft å være Død!

 • 29.03.2017 kl. 15:08

Har lyst til å dele en historie med dere som jeg tror er alle foreldres siste ønske og mareritt. Håper dere leser hele innlegget, da dette kan skje hvem som helst og hvor som helst. Gjør også oppmerksom på at innlegget er skrevet med samtykke av mitt barn.

Jeg vil rette fokuset mot ungdom og relasjonene de har til hverandre, vennskap og omsorg, hvordan de tar vare på hverandre selv i situasjoner som er vanskelige. Det legges stor vekt på ungdomsmiljøet i denne kommunen jeg tilhører, og kommunen sammen med skolene er opptatt av godt miljø, gode relasjoner og et sosialt samhold i skoletiden, men det er utrolig viktig at dette også overføres til fritid og andre sosiale arenaer. 

Min historie går en tid tilbake, men er fortsatt aktuell. Vi nærmer oss en årstid hvor ungdommen er mer ute, treffes oftere på fritiden, russen er i full gang med sin feiring, og med varmere vær kler de seg lettere og koser seg med øl og annet alkohol holding drikker. Dette er gammelt nytt, men det kan virke som at de som ruser seg og drikker, blir yngre og det er lett å få tak på rusmidler. 

I oktober 2003 skjedde det noe som burde sette skrekken i noen og en hver.

Jeg holdt på å miste et barn som følge av alkohol, men også fordi redselen blant vennene gjorde at hun ikke fikk hjelp, de tok ikke vare på hverandre UANSETT hva! 

Jeg var invitert i et bryllup, hun skulle overnatte hos ei veninne nede i gata, avtalt og bekreftet av venninnens foreldre. Mitt barn va 15 og venninnen 14 år, de hadde avtalt å treffes ved "fotball banen", her møtte det også opp flere i samme aldersgruppe, men også eldre gutter rundt 18-20 år. En av de jevngamle hadde fått med seg hjemmebrent hjemme ifra, og venninnen hadde fått en til å kjøpe rusbrus til seg. Kort fortalt resulterte dette i rask rus, guttene blandet drinker og jentene drakk. 

Hva som egentlig skjedde i tidsrommet fra mitt barn svimet av og fikk blockout til hun ble kjørt på sykehuset er det forskjellige historier rundt, så min skildring er satt sammen av flere forklaringer.

Det var ca 300 meter fra der hun sist husket å være til der hun ble funnet. Hennes "venner" hadde dratt henne i bena etter seg nedover gaten, inn i huset hvor det var fest, opp i annen etg, fortsatt etter beina!!! Hun hadde på seg alt for lite klær, skjørtet lå som et belte rundt livet hennes og strømpebuksen revet opp, hun var fortsatt bevistløs! Hun hadde ikke kontroll over sin egen kropp og enda mindre hva som skjedde med henne. Siden hun da hadde tisset på seg, så ville ikke "venninnen" som hadde festen ha henne i huset og hun ble transportert ned trappen på samme måte som hun kom opp, etter beina. Hun ble lagt på hellene i gårdsplassen, da var hun liksom ute av verden for øyeblikket. 

Det tok 2 1/2 time fra hun mistet bevistheten ved fotballbanen til en nabo fant henne livløs liggende i gårdsplassen på hellene i hans nabohus. Det var fortsatt full fest, og et 20-30 talls ungdom i alle aldre ravet rundt mer eller mindre beruset, ingen enset henne som lå på bakken og det var ned mot 0 grader ute.

Han så straks at hun ikke var bevist og veldig nedkjølt, fikk ringt ambulanse. 

Jeg ble ringt etter fra sykehuset, hvor de kunne fortelle meg at hun lå der, mishandlet, sparket og tråkket på i ansiktet og andre deler av kroppen, en promille på rundt 3 prosent og en kroppstemperatur ned mot 28 grader, og at hun fortsatt ikke ved bevist, men de gjorde det de kunne. Hun overlevde, men det var ikke takket være "vennene" som skylte på "ikke dekning " "tom for penger på kortet" osv....

Og snakk om tilfeldigheter! Ungdommene hadde fyrt opp raketter og en rakett traff naboens vindu, derfor kom han løpende! INGEN forstod eller ville forstå at hun faktisk var i ferd med å dø, INGEN tok på seg venne rollen, og venninnen hun skulle overnatte hos, hadde ringt foreldrene sine og fortalt at jeg var kommet tidligere hjem, så det ble ingen overnatting! 

Dette ble en lang periode med anmeldese for å ha etterlatt en person som ikke kunne ta vare på seg selv, et forsøk på å prate med foreldrene til de vennene som hadde vært tilstede, men ingen ville være med på å ta ansvar, for hun hadde selv drukket! Dette var ungdom på hennes egen alder, hennes klasse kamerater..... 

Det er lov å si nei tenker jeg, men det er nok ikke like lett som tenkt. 

Saken ble henlagt pga manglende bevis!! 

Men det endte utrolig nok godt, jeg mistet ikke barnet mitt! Hun er voksen, god utdannelse og iferd med å etablere seg. Men mitt yngste barn er nå 15 år, så for meg er dette fortsatt viktig å få formidlet. 

HAMILTON - June 6, 1996 Illustration for teen drinking. Under age and under the influence: why do some teens drinks and how can parents deal with it? Story by Mary Pat Elliott Photo by Scott Gardner
 

Det er så utrolig viktig at ungdommene tar vare på hverandre, bryr seg om og ikke minst tørr å Ringe 113 UANSETT!!! 

Under et lite utdrag av UNG.NO sin side som heter Ta vare på vennene dine som har drukket for mye! Link her.

Hva kan du gjøre hvis vennen din har drukket seg sanseløs?

 • Sørg for åpne luftveier og legg personen i stabilt sideleie.
 • Kontakt lege hvis det ikke er mulig å vekke vedkommende.
 • Ring 113 straks hvis det er mistanke om uklar forgiftning, hodeskade, annen alvorlig skade eller sykdom.
 • Ring foreldrene dersom det er snakk om en mindreårig.
 • Beskytt mot varmetap.

Takk for at du tok deg tid til å lese min historie. Del den gjerne.

 

 

Han andre..

 • 24.03.2017 kl. 12:15

Han kom egentlig inn i mitt liv for mange år siden, og han har siden da bestandig vært i livet mitt, som en skygge, denne mystiske mannen som jeg har et forhold til. Noen ganger er han mer til stede enn andre ganger.

Mannen min vet om han, og snakker om han av og til. Sønnen min vet også at han finnes, men benekter ofte at han vet, vil liksom ikke innse at det finnes en annen. 

MEN faktumet er at han vil alltid være i våre liv, han vil alltid være den som får skylden når vi glemmer å gjøre det vi skal eller ikke har gjord noe, han får egentlig skylden for alt! 

Han andre er han som står opp å tar ansvar når noe plutselig er borte, da må det være Han andre, for det er ikke "jeg" som har rotet bort lappen, eller glemt å lukke døren, spist opp sjokoladen osv....

Er det noen som kjenner seg igjen?  

 

Du er den beste.....

 • 15.02.2017 kl. 11:27

Jeg har drømme mannen, drømme barna, drømme hjemmet.... Ja jeg har egentlig alt!

Tenk å heldig jeg er som har en mann som er tålmodig med meg uansett hvor dårlig humør jeg har, uansett hvor syk jeg har vært, uansett hvor mange prosjekter rundt omkring i huset og uteområdet jeg har hatt!

Barn og bonusbarn vokser seg store og tre av de har blitt voksne som jobber og blitt en del av det store samfunn på godt og vondt. Sistemann er klar for konfirmasjon til våren og snart klar for livets lange vei. Hus og hjem kan jeg si meg fornøyd med, vi har alt!

Vell overstått morsdag og valentines dag, hvor jeg som mamma og kjæreste har blitt dullet med :-) Oppe i alt dette så er det en rolle som fyller min hverdag mest, som tar det meste av min tid, gir meg mest glede og bekymringer, nemlig det å være MAMMA!

Dette brevet fra et mitt yngste barn sier vel egentlig alt!

Da mødre ble til, var tanken ganske klar

For mødre har noe i seg som ingen andre har.

De øser av sin omsorg og deler alt de vet.

De viser deg at livet er håp og kjærlighet.

Derfor har vi mødre og dersom du spør meg!.

Den beste mor i verden, det er nettop deg!♥

 

Ha en strålende dag, og HUSK!

Du er den beste:-)

Bente ♥

#familie #morsdag #mamma #hjem #kjærlighet #homeofbente #barn #følelser #blogg
 

 

Når kjæledyr blir syke.... hva er de verdt i penger?

 • 04.02.2017 kl. 15:10

For litt over 11 år siden kom den vakreste, fineste, snilleste lille vesen in i mitt liv! Ei lita langhåret dverg dachs frøken med navn Ærte Guri tok huset og familien med storm, bestemt frøken var hun:-) Hun er det jeg vil kalle "one in a life time dog"  helt objektivt sett selvklart! Hun har bidratt til og vært stammoren i vår lille kennel. Hun har gitt oss flotte valper med godt hode og gemytt, noen av dem har også gjort det bra på både utstilling og på blodspor. I sofaen og sengen har hun sin plass, hun er et familiemedlem!

Årene har gått og hun har gitt oss mye og vi har etter beste evne passet på henne med turer, vaksiner, og oppfølging hos veterinær! Forsikringspremien har jevnt og trutt blitt betalt i alle disse årene, og forsikringsselskapene vet å ta seg betalt! Guri har vært en frisk jente, så denne forsikringen har bare tuslet og gått. 

SÅ.. ble hun eldre og begynte nylig å endre seg, hun sov mye, vil ikke gå turer, ble litt tynnere, ikke at det gjorde noe for litt rund har hun vært de siste årene. Så vi tok en tur til vetrinæren for en sjekk, og som vi trodde var hun ikke helt frisk.

Der og da begynte pengene å rulle.... blodprøver, ultralyd, røngten, men ingen ting spesielt ble funnet. Vi ble henvist videre til spesialiser og Guri ble på dyrehospitalet i to døgn og pengene rullet raskere og raskere!!!

Spørsmålene begynte å melde seg.... Hvor mye skal vi utsette Guri for... Hva koster alt sammen.... dyrlegen kunne informere oss om at utredningene var kostbare og at vi burde tenke over hvor mye penger vi kunne bruke på ei som hadde hatt et langt og godt liv, hun har startet på sitt 12 år!

HELDIGVIS så har vi forsikring, og maksimums tak for veterinær behandling... 60 000,-  i året, det er mye penger så da har vi  god margin tenkte vi. MEN så feil kunne en ta... to dager på dyrehospitalet kostet tett opp under 30 000,- + utgifter hos vår lokale veterinær ca 10 000,- så før vi har fått vite hva det egentlig feiler Guri så har vi BARE 20 000,- igjen av forsikringen for dette året! 

Vi hentet henne hjem, på fredag, uten en klar diagnose..... men syk er hun, og siste utvei er å utsette henne for en beinmargs prøve som antageligvis ikke ville gjort oss klokere og henne bare en ny smertefull undersøkelse som det ikke er sikkert hun vil klare!

Så da dukker spørsmålet opp!! HVA er hun verdt? Ikke som hund for oss, men i penger!! Og hva skal hun utsettes for... hvor lenge skal vi la henne gå å være syk.... bør hun få slippe... GUD så mange spørsmål og avgjørelser som vi må ta på hennes vegne. 

EN ting er sikkert, og det er at når våre kjæledyr blir syke, så må vi ta avgjørelser som er vanskelige, og det hjelper ikke stort at behandling og veterinær kostnadene er ufattelig høye.... JEG forstår at det koster, at vi som mennesker er så heldig å ha et helsesystem, som gjør at vi slipper å ta økonomiske avgjørelser om liv eller død.... 

Så enn så lenge blir Guri hos oss, og hvem vet... kanskje hun klarer det her selv som gammel dame!


 

Ha en fin dag:-)

Bente

#kjæledyr #familie #venn #vanskelig #penger #dyrlege #hund #husdyr
 

Ung, og kjøpe bolig.. neimen ikke lett!

 • 01.02.2017 kl. 12:00

Jeg er så heldig å få være mamma til tre + et bonus barn, flotte og flinke alle sammen. Som alt annet går livet sin gang og to av dem er i etableringsfasen, hvor skrittet fra å leie til å kjøpe bolig er tema.

Det skal tilsynelatende være enklere for unge i dag å komme inn på boligmarkedet, det er åpnet for at bankene kan utøve mer fleksibilitet og sette egenkapitalen til 10% isteden for 15%, selvklart vektlegges de unge´s fremtidige evne til å betjene lån! Det er gjort lettere å gi forskudd på arv til barna sine slik at de har til egenkapital, foreldre er også den gruppen som bankene har som første forslag til kausjonist rollen. 

Så hvis du bor i den del av landet, eller utkanten av bykjernene så er boligprisene lavere, men da må som regel bilen brukes mer og bensin og avgifter som du betaler til staten for å bruke og ha bilen øker for hvert år, så hvor lønnsomt er det da å bo i "utkanten"!

Så min datter da som ønsker å kjøpe bolig til en pris under 3 millioner må da ha en egenandel på rundt 350´- 400 tusen kr!!                                                         Gå fra bank til bank med "lua" i hånda og be om lån, og samtidig bli behandlet med lite respekt!

Det virker som bankene tenker" Så heldige disse unge er som har oss! og vi er så heldige som sitter på makten over deres fremtid"

Sedler

 

Det ER ikke lett å være ung og boligkjøper, for hvis du har vært så smart å få deg en utdannelse, da helst med minimum 3 år på høyskole,                                

så sitter de fleste i dag igjen med en passe dose studielån som kommer i tillegg! 

Og det er ikke alle foreldre i dag som kan hjelpe til med kausjonist ansvar eller forskudd på arv, det er mange som oss som har barn fra hver vår kant, vært gift eller etablert før og startet på nytt med bolig lån og alt som følger med... vi har ikke nedbetalt hus som kan brukes som sikkerhet på lån til 4 barn, eller mulighet til å utbetale forskudd på arv! Da må vi og låne mer penger!

Jeg tror at "min" type familie er viser flertallet av familie situasjonen i dag 2017, vi er en ÅRNTLIG familie, med dine, mine osv.... 

Vi tilhører et samfunn som bruker våre penger, vi sparer ikke på konto så barna våre skal ha arv, vi GIR våre barn alt vi kan av penger og tid mens de vokser opp, vi lærer de å spare, ta vare på og slipper de etter beste evne ut i samfunnet for å bli en del av den voksne befolkning. 

Å være ung, og kjøpe bolig... DET er neimen ikke lett i 2017!

 

Ha en fin dag.

Bente

#familie #boliglån #ung #samfunn #bank #foreldre

 

 

 

Frokost... er det så viktig?

 • 31.01.2017 kl. 11:43

Det er mange unge og voksne i dag som slurver med måltidene, jeg skal ikke sette pekefingeren i været å si" du må spise..." 

for det er ikke like lett for alle! Mange unge og voksne for den saks skyld lar seg påvirke av medias photoshop modeller. Bilder av "perfekte" unge jenter, kjendiser som knapt tørr å suge på sin egen tunge fordi de er redd for å kalorier.

Men det er ikke bare jentene som er opptatt av vekt og kontroll over sitt eget mat inntak og image.

Tenåringsgutten her i huset er også opptatt av utseende, kropp og hva normen av gutter i hans alder har på seg, hvordan de ser ut og faktisk vekt!

Men han spiser FROKOST! og da har han forstått at kroppen trenger nettopp dette måltidet. Helt frem til nyttår har han ungdomsskole også vært opptatt av spise vaner og viktigheten av å få i ungdommen frukt, men... så ble det kommune sammenslåing og det var ikke så viktig med frukt noe mer, for det hadde ikke den nye kommunen som vane å gi sine elever... SYND!! for det er mange som ikke har spist frokost. 

Jeg er en av de som sjelden eller aldrig spiste frokost, men nå er gjør jeg det hver dag! Stort sett en skål med havre/bygg grøt med kanel og blåbær på.

Så hva du velger å spise eller ikke spise utover dagen... SÅ SPIS FROKOST :-)

Det gir deg energi til å starte dagen med godt humør og det har omgivelsene dine godt av! 

Ha en strålende dag!

Bente

#helse #ung #frokost #blogg #hverdag

Velkommen til min

 • 30.01.2017 kl. 19:23

Jeg heter Bente Fimland Therkelsen og er født i 1968, Sandefjord i Vestfold fylke. 

Jeg er så heldig å få være mamma til to jenter og en gutt i tillegg har jeg en bonus sønn. I Andebu bor jeg ute på landet sammen med min mann Erik, tenåringen Mathias og for tiden 3 langhårede dverg dachser.

Jeg har bestandig hatt en stor lidenskap for håndarbeid og kreativitet. Små og store prosjekter klekkes ut og alt har jeg selvklart i hodet, og med verdens tålmodigste mann så blir det meste satt i verk. :-)

Som så mange andre er interiør, mote og uterom store interesser. Jeg er kanskje "litt" avhengig av garn, puter og blomster, men hva gjør man ikke for å glede seg selv!. Hundene og vår lille kennel, er også en stor del av vår hverdag.

Bente!

  

#meg#blogg#ommeg

 

Frokost på senga..

 • 30.01.2017 kl. 10:48

I dag hadde jeg en avtale med ei venninne, men kroppen funket bare rett og slett ikke!

Så hva annet valg hadde jeg enn å avlyse avtalen og krype under dyna igjen.

Hadde godt selskap av to langhårede dverg dachser som passet på at jeg ikke frøs eller fikk spesielt med god plass, for selv om de ikke er så store så tar de KJEMPE stor plass!! Klokka viser over halv elve og de har fremdeles ikke stått opp, selv om jeg har. 

Siden vi tilbrakte morgen i senga, så måtte vi ha frokost! Så noen knekkebrød, en god kopp kaffe, og mac´n så ble morgen ikke så verst allikevel. 

Nå skinner solen her i Andebu og dagen får begynne :-) 

Ha en strålende dag der ute!
Bente :-)

#frokost #hunder #hverdag #blogg #mandag #ukedag# #monda#livet #mittliv #life #

 

Kan lykke kjøpes?

 • 28.01.2017 kl. 00:03

Salget har tatt Januar med storm og er nå på hell, men jeg er fortsatt kjøpe lysten. Trenger å fornye litt garderobe, trenger noen nye fine ting til stua, blomster trenger jeg og nå som jule restene er kastet ut. 

Reklamen fyller postkassa mi og jeg blir gjort oppmerksom på  ALT jeg trenger, billig skal det vist nok også være, så da er det bare å ta på løpesko treningsbukse og legge ut på handletur.

 
 

Turen gikk til Kremmerhuset på Hvaltorvet, fant selvklart litt på tilbud og litt vårens nyheter til full pris, selvklart :-) En kjapp tur innom G-sport og jeg fant DEN jakken som hadde stått på ønskelisten en stund, min str og min farge, på "tilbud" var den også. Syntes den fortsatt var svindyr, så gikk slunken videre mens jeg overbeviste meg selv om at jeg trenger den ikke. 

Vel hjemme igjen så klarte jeg ikke å få jakka ut av hodet, gikk ei runde med meg selv, argumenterte for og imot.... Vel den boten som snart kommer i posten etter at det blinket så fint i en fotoboks tidligere på dagen veide tungt i siden "imot", det samme gjorde de litt for dyre veterinær utgiftene som hadde vært den siste uken også!

MEN den er på tilbud, og jeg har ønsket meg den lenge.... Så... jeg kan trenge litt lykke. Og når jeg shopper litt så utløses en hel masse endorfiner og det stoffet gjør at jeg blir glad, kvikk og er kroppens lykke hormon! 

Så jakka blir min og jeg kan bare legge til at Lykke KAN kjøpes :-) for lykkelig ble jeg av handleturen, og mannen min kom hjem til ei glad og fornøyd kone.

Han skulle bare vist hva den lykken kostet.....
 

 

#Shopping #lykke #handle

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no