hits

Å gi litt mer F....n!

  • 23.03.2017 kl. 19:36

I dagens samfunn hvor dagen prestasjons generasjon vokser opp, hvor prestasjonen på skolen blir viktigere og viktigere, gå ut i en jungel av karriere valg, perfekte kropper, drømme familien, interiør hjemmet hvor alt bare er fryd og gammen, glemmer vi ofte at livet lever du bare en gang.

Vi har vel alle hatt følelsen av å ikke rekke opp, uansett hvor høye heler vi har eller hvor lange vi er! Og det er ikke sikker vi skal nå alt, rekke opp til alt, kanskje vi skal ta for oss det som er litt mer i vår egen høyde. Jeg sier ikke at vi skal la være å strekke oss etter å prestere litt til eller søke den jobben som du kanskje ikke tror du får allikevel, men det er viktig å leve også. Så hva kan vi gi mer faen i... 

Burde vi gi mer faen i hvordan andre ser på oss, hva andre mener, eller bare rett og slett gi generelt faen!  Jeg for min del har nok både strukket meg etter en hel masse, noen ganger har jeg rukket opp, andre ganger har jeg ramla så langt ned at jeg ikke helt har sett hvordan jeg skal komme opp igjen. MEN opp kommer vi, med litt hjelp fra de rundt oss, for vi glemmer noen ganger at vi er en del av et felleskap, en familie, noens barn, datter eller sønn! 

Våren er i full anmarsj og vi popper ut av hus og hjem, for noen nærmer det seg eksamens og russetid,for noen er dette bare gøy og moro, for andre assosieres det med pugging og tanker om fremtiden. Vi burde kaster av oss klærne og blomstrer i takt med varmen og lengre dager, for livet leves bare en gang, og vi er alle gode nok! Gi litt faen, burde vi det, eller er det lurt å se litt lengre og trene mer på å ta kloke valg som passer akkurat for deg, ikke alle andre!

For hvis alle skal gi mer faen, så blir det vel ikke helt enkelt det heller. Tror det er viktig å finne den balansen som passer for nettopp DEG!

Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? 

Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det? 


 

 Ikke se bakover... Det er ikke dit du skal.

 

Å miste identiteten sin som tvilling!

  • 22.03.2017 kl. 20:47

Å være  tvilling betyr det å miste identiteten sin? Hos oss er vi tvillingmor, tvilling søstre, tvilling brødre... 

Skal innrømme at jeg liker å lese bloggen til Stine Skoli, Speiltvillingene, hun er ikke bare tvillingmamma, men veldig kreativ. 

Men det er det å være tvilling, fokuset holdes på! Det å være tvilling kan jeg alt om, i hverfall alt om det å være meg som tvilling. Jeg er enegget tvilling, jeg kommer fra den samme sædcellen og samme egget som min søster, vi deler akkurat de samme arvestoffene, samme blodtype, men ikke samme personlighet!

Jeg er også en av de som har bidratt til tvillingundersøkelser, der arvens og miljøets betydning for en lang rekke normale egenskaper, sykdommer og medfødte misdannelser studeres.

Vi var like som to dråper vann, hadde også fargekoder som kunne skille oss ifra hverandre, så andre ikke tok feil! Det er nok bare de nærmeste som klarer å skille to like dråper ifra hverandre.

Stine Skoli har flere innlegg hvor temaet er likhet, like klær, like leker, skal tvillinger kles likt? Hva med identiteten, mister de den hvis vi lar de være like!

Tenker at det finnes ikke et svar på alt dette, MEN jeg kan bare fortelle hva jeg i voksen alder opplever og opplevde å vokse opp som enegget tvilling. Det var alltid "tvillingene" "de" osv.. ikke Bente eller navnet til min søster, flertalls betegnelsen ble alltid brukt, selv av våre venner når vi vokste opp. Det ble en vane å høre læreren si "er du Bente eller ...." det hører jeg faktisk enda når jeg møter mennesker!  

Tror jeg kan ha en helt egen blogg om det å være en av to :-) 

Vi fikk alltid like gaver, noen ganger med litt forskjellig farge, men like. Når vi ble litt større satt vi bestandig hver for oss å pakket opp, for hvis vi ikke pakket opp samme gave til samme tid, så viste vi hva det var i gaven som lå å ventet. 

Men tilbake til temaet identitet! Ja jeg må innrømme at i tenårene og videre i voksen alder så mistet jeg mye identitet, i en tid av livet hvor det å finne seg selv, ble viktigere og viktigere. Det er ikke til å skyve under en stol at i det øyeblikket vi var i samme arena så mistet jeg identiteten, Bente forsvant til fordel for "de" dere" "tvillingene", og det var ikke alltid like greit. Mennesker som jeg ikke kjenner hilser på meg, de kjenner "den andre", skal jeg hilse eller bare si; jeg er ikke ho!

Og jeg jobber til tider hardt for å være BARE meg, for jeg liker å være BARE meg, bare Bente.

 

Så til alle tvilling foreldre der ute, tenk fremover :: 

Her er jeg 7 år:-) og hun andre ser helt maken ut, men annen farge på klokken:-))
 

#tvilling #familie #blog #familieogbarn #side2 #barn #foreldre #hverdag #aktuelt #identitet

Jeg er på Blogg topplisten!

  • 20.03.2017 kl. 10:50

Innlegget mitt om to av merkevaren Daniel Wellington sine ambassadører, Speiltvillingene vs Rannveig Heitmann førte til at jeg havnet på Blogg toppliste over mest leste innlegg! Alle nye bloggere sitt mål ville jeg tro. ihverfall mitt :-) Riktig nok ikke blandt de 20 som vil få betalt av Blogg.no, men alikevel...

Så uken startet faktisk veldig bra:-) Fikk også en telefon fra A Knit Story om et samarbeid, så nå blir det en flott Giveaway og et strikkeprosjekt fremover.

#toppen #blogg #listen #familie #strikk #hverdag #blogglisten 
 

Var redd det hadde skjedd han noe!!

  • 19.03.2017 kl. 16:40

Søndag og siste dag i denne helgen, og ny uke står for tur! Hadde en kjempe flott tur sammen med venninne og hennes barn.

Grillet pølser på bål og drakk kakao, med andre ord... en skikkelig søndagstur. Må inrømme at det er ikke lett å få mannen min ut av tv-stolen for tiden, er 

hopprenn på Tv´n, Raw air! Jeg er ikke interessert i det hele tatt, så holder på med mitt og er litt i egen boble! 

Men i går hørte jeg plutslig mannen min ha utrop som tydet på at det holdt på å skje noe, virket som han hadde vondt..... jeg sprang til for å se hva det var, om han trengte hjelp, skulle jeg ringe ambulanse!.. ble skikkelig redd for at det hadde skjedd han noe!!! 

Der fant jeg han; stående med armene over hodet mens han hoiet og skrek... jeg lurte på HVA SKJER!!! 

Ny verdensrekord!! hylte han, for et hopp!! 

Jeg var helt sikker på at det hadde skjedd noe alvorlig med han, men alt var som det pleier når det er sport på TV´n, da blir han litt tullete i hue. :-)

                                                                                      

 

#tv #familie #hverdag #blogg #mann #helg #humor 

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no