hits

Frokost... er det så viktig?

  • 31.01.2017 kl. 11:43

Det er mange unge og voksne i dag som slurver med måltidene, jeg skal ikke sette pekefingeren i været å si" du må spise..." 

for det er ikke like lett for alle! Mange unge og voksne for den saks skyld lar seg påvirke av medias photoshop modeller. Bilder av "perfekte" unge jenter, kjendiser som knapt tørr å suge på sin egen tunge fordi de er redd for å kalorier.

Men det er ikke bare jentene som er opptatt av vekt og kontroll over sitt eget mat inntak og image.

Tenåringsgutten her i huset er også opptatt av utseende, kropp og hva normen av gutter i hans alder har på seg, hvordan de ser ut og faktisk vekt!

Men han spiser FROKOST! og da har han forstått at kroppen trenger nettopp dette måltidet. Helt frem til nyttår har han ungdomsskole også vært opptatt av spise vaner og viktigheten av å få i ungdommen frukt, men... så ble det kommune sammenslåing og det var ikke så viktig med frukt noe mer, for det hadde ikke den nye kommunen som vane å gi sine elever... SYND!! for det er mange som ikke har spist frokost. 

Jeg er en av de som sjelden eller aldrig spiste frokost, men nå er gjør jeg det hver dag! Stort sett en skål med havre/bygg grøt med kanel og blåbær på.

Så hva du velger å spise eller ikke spise utover dagen... SÅ SPIS FROKOST :-)

Det gir deg energi til å starte dagen med godt humør og det har omgivelsene dine godt av! 

Ha en strålende dag!

Bente

#helse #ung #frokost #blogg #hverdag

Velkommen til min

  • 30.01.2017 kl. 19:23

Jeg heter Bente Fimland Therkelsen og er født i 1968, Sandefjord i Vestfold fylke. 

Jeg er så heldig å få være mamma til to jenter og en gutt i tillegg har jeg en bonus sønn. I Andebu bor jeg ute på landet sammen med min mann Erik, tenåringen Mathias og for tiden 3 langhårede dverg dachser.

Jeg har bestandig hatt en stor lidenskap for håndarbeid og kreativitet. Små og store prosjekter klekkes ut og alt har jeg selvklart i hodet, og med verdens tålmodigste mann så blir det meste satt i verk. :-)

Som så mange andre er interiør, mote og uterom store interesser. Jeg er kanskje "litt" avhengig av garn, puter og blomster, men hva gjør man ikke for å glede seg selv!. Hundene og vår lille kennel, er også en stor del av vår hverdag.

Bente!

  

#meg#blogg#ommeg

 

Frokost på senga..

  • 30.01.2017 kl. 10:48

I dag hadde jeg en avtale med ei venninne, men kroppen funket bare rett og slett ikke!

Så hva annet valg hadde jeg enn å avlyse avtalen og krype under dyna igjen.

Hadde godt selskap av to langhårede dverg dachser som passet på at jeg ikke frøs eller fikk spesielt med god plass, for selv om de ikke er så store så tar de KJEMPE stor plass!! Klokka viser over halv elve og de har fremdeles ikke stått opp, selv om jeg har. 

Siden vi tilbrakte morgen i senga, så måtte vi ha frokost! Så noen knekkebrød, en god kopp kaffe, og mac´n så ble morgen ikke så verst allikevel. 

Nå skinner solen her i Andebu og dagen får begynne :-) 

Ha en strålende dag der ute!
Bente :-)

#frokost #hunder #hverdag #blogg #mandag #ukedag# #monda#livet #mittliv #life #

 

Kan lykke kjøpes?

  • 28.01.2017 kl. 00:03

Salget har tatt Januar med storm og er nå på hell, men jeg er fortsatt kjøpe lysten. Trenger å fornye litt garderobe, trenger noen nye fine ting til stua, blomster trenger jeg og nå som jule restene er kastet ut. 

Reklamen fyller postkassa mi og jeg blir gjort oppmerksom på  ALT jeg trenger, billig skal det vist nok også være, så da er det bare å ta på løpesko treningsbukse og legge ut på handletur.

 
 

Turen gikk til Kremmerhuset på Hvaltorvet, fant selvklart litt på tilbud og litt vårens nyheter til full pris, selvklart :-) En kjapp tur innom G-sport og jeg fant DEN jakken som hadde stått på ønskelisten en stund, min str og min farge, på "tilbud" var den også. Syntes den fortsatt var svindyr, så gikk slunken videre mens jeg overbeviste meg selv om at jeg trenger den ikke. 

Vel hjemme igjen så klarte jeg ikke å få jakka ut av hodet, gikk ei runde med meg selv, argumenterte for og imot.... Vel den boten som snart kommer i posten etter at det blinket så fint i en fotoboks tidligere på dagen veide tungt i siden "imot", det samme gjorde de litt for dyre veterinær utgiftene som hadde vært den siste uken også!

MEN den er på tilbud, og jeg har ønsket meg den lenge.... Så... jeg kan trenge litt lykke. Og når jeg shopper litt så utløses en hel masse endorfiner og det stoffet gjør at jeg blir glad, kvikk og er kroppens lykke hormon! 

Så jakka blir min og jeg kan bare legge til at Lykke KAN kjøpes :-) for lykkelig ble jeg av handleturen, og mannen min kom hjem til ei glad og fornøyd kone.

Han skulle bare vist hva den lykken kostet.....
 

 

#Shopping #lykke #handle

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no