hits

DIY: Lage senge gavl!

  • 28.02.2017 kl. 20:10

Endelig fikk vi kjøpt oss ny seng, som alt annet så er det også soveroms moter. Nå for tiden er det populært med litt "Amerikanske" stiler. Soverommet ble tømt, gammel seng solgt på FINN, maling kjøpt inn og rommet var klart for fornyelse. 

Må innrømme at min bedre halvdel ikke helt hadde sett for seg full oppussing, men han lot seg overtale :-) Vi hadde lyst på en sengegavl, men ikke i stoff med knapper så valget ble å lage en. 

Vi ble enige om at det måtte bli en i tre og etter litt planlegging ble det innkjøpt materialer. Soverommets vegger gikk fra hvite til mørke, så da måtte det bli en litt rustikk senge gavl. Materialene vi brukte var enkle planker uten not og fjær, slette på den en siden, og ru på den andre siden. Vi valgt å bruke den grove siden.

Fargene som vi brukte ble handlet på Fargeriket i Andebu.

Vegg: Jotun Brand Stone 1145

Supreme Finish og Lady Pure Color

Sengegavl: 1 strøk Hvitkalket beis, strøk 2 patinagrå.

Jotun Interiør beis.

 

Gavlen ble montert på stedet.  Den ble festet til veggen med avstands klosser, da får du den avstand du selv ønsker. 

   

Jeg beiset den først kalk hvit, og deretter med patinagrå, da fikk den litt rustikk utseende.

Avstand fra gulvet til topp ble 130 cm, selve plankene er 1m lange og ble montert på en ramme.

                  

Vi laget et "speil" rundt for å få en litt myk innramming, denne og avstanden fra veggen justeres med bredde på planken.


Da var gavlen ferdig og "snekker" Therkelsen kunne se    

seg fornøyd med dagens arbeid:-)

Selve materialene kom på ca 700 kr + beis. 

 

Da gjenstår det bare å dekorere :-) 

 

Det flotte sengetøyet får du kjøpt hos 

Stein & Tøy 

de har unike sengetøy og servise sett på nett.

Bruk rabattkoden homeofbente så får du 10% på hele kjøpet.

Rask levering og kjempe service.

 

Fortsettelse følger:-) 

 

 

#diy #soverom #handtverk #hverdag #hjem #sengegavl #gjørdetselv #interior #headboard

 

Du er den beste.....

  • 15.02.2017 kl. 11:27

Jeg har drømme mannen, drømme barna, drømme hjemmet.... Ja jeg har egentlig alt!

Tenk å heldig jeg er som har en mann som er tålmodig med meg uansett hvor dårlig humør jeg har, uansett hvor syk jeg har vært, uansett hvor mange prosjekter rundt omkring i huset og uteområdet jeg har hatt!

Barn og bonusbarn vokser seg store og tre av de har blitt voksne som jobber og blitt en del av det store samfunn på godt og vondt. Sistemann er klar for konfirmasjon til våren og snart klar for livets lange vei. Hus og hjem kan jeg si meg fornøyd med, vi har alt!

Vell overstått morsdag og valentines dag, hvor jeg som mamma og kjæreste har blitt dullet med :-) Oppe i alt dette så er det en rolle som fyller min hverdag mest, som tar det meste av min tid, gir meg mest glede og bekymringer, nemlig det å være MAMMA!

Dette brevet fra et mitt yngste barn sier vel egentlig alt!

Da mødre ble til, var tanken ganske klar

For mødre har noe i seg som ingen andre har.

De øser av sin omsorg og deler alt de vet.

De viser deg at livet er håp og kjærlighet.

Derfor har vi mødre og dersom du spør meg!.

Den beste mor i verden, det er nettop deg!♥

 

Ha en strålende dag, og HUSK!

Du er den beste:-)

Bente ♥

#familie #morsdag #mamma #hjem #kjærlighet #homeofbente #barn #følelser #blogg
 

 

Fordi du fortjener det!

  • 10.02.2017 kl. 16:24

DYRBERG/KERN har en klar misjon:

Å være førstevalget blant moderne og selvsikre kvinner som ønsker å uttrykke sin egen stil og skjønnhet. 

De har nå  lanseringstilbud - 20% på alt i nettbutikken! Gjelder ikke på nedsatte varer.

Koden for bruk i kassen er NORWAY


Jeg har funnet min favoritt, et par øredobber som jeg bare måtte ha! :-)


FORDI JEG FORTJENER DET ! 

innlegget er sponset.
#smykke #mamma #morsdag #valentine #hverdag #blogg #tilbud 
 

Når kjæledyr blir syke.... hva er de verdt i penger?

  • 04.02.2017 kl. 15:10

For litt over 11 år siden kom den vakreste, fineste, snilleste lille vesen in i mitt liv! Ei lita langhåret dverg dachs frøken med navn Ærte Guri tok huset og familien med storm, bestemt frøken var hun:-) Hun er det jeg vil kalle "one in a life time dog"  helt objektivt sett selvklart! Hun har bidratt til og vært stammoren i vår lille kennel. Hun har gitt oss flotte valper med godt hode og gemytt, noen av dem har også gjort det bra på både utstilling og på blodspor. I sofaen og sengen har hun sin plass, hun er et familiemedlem!

Årene har gått og hun har gitt oss mye og vi har etter beste evne passet på henne med turer, vaksiner, og oppfølging hos veterinær! Forsikringspremien har jevnt og trutt blitt betalt i alle disse årene, og forsikringsselskapene vet å ta seg betalt! Guri har vært en frisk jente, så denne forsikringen har bare tuslet og gått. 

SÅ.. ble hun eldre og begynte nylig å endre seg, hun sov mye, vil ikke gå turer, ble litt tynnere, ikke at det gjorde noe for litt rund har hun vært de siste årene. Så vi tok en tur til vetrinæren for en sjekk, og som vi trodde var hun ikke helt frisk.

Der og da begynte pengene å rulle.... blodprøver, ultralyd, røngten, men ingen ting spesielt ble funnet. Vi ble henvist videre til spesialiser og Guri ble på dyrehospitalet i to døgn og pengene rullet raskere og raskere!!!

Spørsmålene begynte å melde seg.... Hvor mye skal vi utsette Guri for... Hva koster alt sammen.... dyrlegen kunne informere oss om at utredningene var kostbare og at vi burde tenke over hvor mye penger vi kunne bruke på ei som hadde hatt et langt og godt liv, hun har startet på sitt 12 år!

HELDIGVIS så har vi forsikring, og maksimums tak for veterinær behandling... 60 000,-  i året, det er mye penger så da har vi  god margin tenkte vi. MEN så feil kunne en ta... to dager på dyrehospitalet kostet tett opp under 30 000,- + utgifter hos vår lokale veterinær ca 10 000,- så før vi har fått vite hva det egentlig feiler Guri så har vi BARE 20 000,- igjen av forsikringen for dette året! 

Vi hentet henne hjem, på fredag, uten en klar diagnose..... men syk er hun, og siste utvei er å utsette henne for en beinmargs prøve som antageligvis ikke ville gjort oss klokere og henne bare en ny smertefull undersøkelse som det ikke er sikkert hun vil klare!

Så da dukker spørsmålet opp!! HVA er hun verdt? Ikke som hund for oss, men i penger!! Og hva skal hun utsettes for... hvor lenge skal vi la henne gå å være syk.... bør hun få slippe... GUD så mange spørsmål og avgjørelser som vi må ta på hennes vegne. 

EN ting er sikkert, og det er at når våre kjæledyr blir syke, så må vi ta avgjørelser som er vanskelige, og det hjelper ikke stort at behandling og veterinær kostnadene er ufattelig høye.... JEG forstår at det koster, at vi som mennesker er så heldig å ha et helsesystem, som gjør at vi slipper å ta økonomiske avgjørelser om liv eller død.... 

Så enn så lenge blir Guri hos oss, og hvem vet... kanskje hun klarer det her selv som gammel dame!


 

Ha en fin dag:-)

Bente

#kjæledyr #familie #venn #vanskelig #penger #dyrlege #hund #husdyr
 

Ung, og kjøpe bolig.. neimen ikke lett!

  • 01.02.2017 kl. 12:00

Jeg er så heldig å få være mamma til tre + et bonus barn, flotte og flinke alle sammen. Som alt annet går livet sin gang og to av dem er i etableringsfasen, hvor skrittet fra å leie til å kjøpe bolig er tema.

Det skal tilsynelatende være enklere for unge i dag å komme inn på boligmarkedet, det er åpnet for at bankene kan utøve mer fleksibilitet og sette egenkapitalen til 10% isteden for 15%, selvklart vektlegges de unge´s fremtidige evne til å betjene lån! Det er gjort lettere å gi forskudd på arv til barna sine slik at de har til egenkapital, foreldre er også den gruppen som bankene har som første forslag til kausjonist rollen. 

Så hvis du bor i den del av landet, eller utkanten av bykjernene så er boligprisene lavere, men da må som regel bilen brukes mer og bensin og avgifter som du betaler til staten for å bruke og ha bilen øker for hvert år, så hvor lønnsomt er det da å bo i "utkanten"!

Så min datter da som ønsker å kjøpe bolig til en pris under 3 millioner må da ha en egenandel på rundt 350´- 400 tusen kr!!                                                         Gå fra bank til bank med "lua" i hånda og be om lån, og samtidig bli behandlet med lite respekt!

Det virker som bankene tenker" Så heldige disse unge er som har oss! og vi er så heldige som sitter på makten over deres fremtid"

Sedler

 

Det ER ikke lett å være ung og boligkjøper, for hvis du har vært så smart å få deg en utdannelse, da helst med minimum 3 år på høyskole,                                

så sitter de fleste i dag igjen med en passe dose studielån som kommer i tillegg! 

Og det er ikke alle foreldre i dag som kan hjelpe til med kausjonist ansvar eller forskudd på arv, det er mange som oss som har barn fra hver vår kant, vært gift eller etablert før og startet på nytt med bolig lån og alt som følger med... vi har ikke nedbetalt hus som kan brukes som sikkerhet på lån til 4 barn, eller mulighet til å utbetale forskudd på arv! Da må vi og låne mer penger!

Jeg tror at "min" type familie er viser flertallet av familie situasjonen i dag 2017, vi er en ÅRNTLIG familie, med dine, mine osv.... 

Vi tilhører et samfunn som bruker våre penger, vi sparer ikke på konto så barna våre skal ha arv, vi GIR våre barn alt vi kan av penger og tid mens de vokser opp, vi lærer de å spare, ta vare på og slipper de etter beste evne ut i samfunnet for å bli en del av den voksne befolkning. 

Å være ung, og kjøpe bolig... DET er neimen ikke lett i 2017!

 

Ha en fin dag.

Bente

#familie #boliglån #ung #samfunn #bank #foreldre

 

 

 

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no