hits

Min Humulus....:)

 • 20.02.2018 kl. 14:43

Humulus..... for et rart navn på en genser tenkte jeg, men etter å ha lest litt nedover så fant jeg ut hvorfor!

Det er jo Humle planten, hunnplanten får blomster som utvikler seg til disse flotte  "konglene" som genseren Humulus av Isabell Kraemer har designet.

Mønsteret finner du her: Humulus sweater

Processed with MOLDIV                                  

 

En utrolig flott genser som jeg har hatt lyst til å strikke mange ganger, men det kommer ingen oppskrift på norsk! Garn forslagene er sjelden å finne i norske garnbutikker, så da må det improviseres. 

Så fikk jeg en forespørsel om jeg ville strikke en slik genser til ei, så da var det bare å ta utfordringen:) Hun ville ha en tynn genser, så her var det å lete etter et garn som kunne være egnet, må innrømme at det ble MANGE prøvelapper for å finne riktig strikkefasthet og størrelse.

Jeg endte med å strikke den i Drops garnet FLORA, mitt første møte med dette garnet, men et utrolig drøyt og godt garn å strikke av. Så garn kostnaden på denne genseren i str M, ble utrolig rimelig.

Garnet finner du her: FLORA

          

For å komme riktig ut så gikk jeg opp en størrelse, brukte pinne 3/12 og 4mm. 

Så kom utfordringen... mønsteret skulle nå tolkes. Det er ikke så vanskelig å strikke etter engelsk oppskrift, men må innrømme at jeg brukte litt tid på å forstå dette GERMAN SHORT-ROWS..., men for en genial måte å strikke forhøyninger på!! INGEN HULL ved snuing!

Denne metoden brukte jeg også på en barne bukse med forhøyning bak, vet også at noen strikker sokker med denne metoden når de lager hel. 

Men ble utrolig fornøyd med genseren, og kommer nok til å strikke en til i andre farger. Isabell Kraemer har noen flotte mønstre og jeg annbefaler alle å gå inn på 

www.ravely.com for å se på alle de flotte variantene som ligger der av Humulus genseren. 

Kos deg masse med strikketøyet:-) og husk!

" det eneste stedet husarbeid kommer før strikking er i ordboka:)"

 

#strikking #håndarbeid #kreativ #blogg #side2 #side2håndarbeid #madebyme #håndlaget #håndverk

Himla gode Nan brød...

 • 19.02.2018 kl. 11:22

Til Indisk mat er Nan brød selvskrevent tilbehør, men jeg bruker også dette til ulike supper og andre gryteretter. Kino og restaurant besøk stod på menyen for min bedre halvdel og meg, og vi havnet på Indisk restaurant. Denne restauranten var også mitt første møte med Indisk for ca 20 år siden, og jeg smakte Nan brød for første gang! Siden har det blitt kjøpt i utallige versjoner, men å lage mine egne er absolutt best.

Så, der sitter vi med fantastisk god mat, og blir servert DE dårligste Nan brødene jeg har smakt! Noen slafser som rett og slett var seige, uten smak og ikke gode. 

Så da måtte jeg sette igang å bake Nan brød dagen etterpå, og her er oppskriften på de beste brødene jeg vil dele med dere!

 

NAN BRØD MED YOGHURT :)


Du trenger til 6 brød:

 

2 dl Melk

2 ss Sukker

25 g gjær (fersk 1/2 pakke)

1 ts salt

2 ts bakepulver

4 ss olivenolje

3 dl Yoghurt naturell

600 g mel (ca 10 dl)

og ønsket krydder, hvitløk, koriander.... jeg brukte ca 1 ss Garam masala

 


Slik gjør du 

  1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
  2. Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
  3. Sett stekeovnen på 275 °C.
  4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
  5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. (Snu evt en gang under stekingen.) Jeg gjør ikke det. Du kan også pensle brødene med litt smør når de er ferdig stekt.

Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres varme. Kos dere masse!

Oppskriften min er hentet fra Tine sine sider. 

 

#mat #side2mat #hverdag #matglede #nanbrød #blogg #matblogg #hjem #side2 #nettavisen #kosthold

 

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no