hits

1 + 1 blir et sett...

  • 28.08.2017 kl. 16:56

I dag har jeg endelig blitt ferdig til å prøve sy litt sammen med venninnen min. Vi planla litt hva vi skulle sy og lage fremover.

Ingen av oss er drevne i å sy barne tøy, så når smekken og luen var klippet og sydd var vi temmelig imponert over oss selv 😊

Så nå blir det flere prosjekter fremover, endelig får jeg mer tid oppe på mitt kreative loft! Se gjere innlegget om loftet mitt HER!

Mitt Kreative Loft

Kreasjonene i dag er oppskrift fra NORLIN LUE og en gammel smekke som vi brukte som mal.

Hva syntes dere?

#lue #baby #håndarbeid #kreativ #søm #norlinlue #side2foreldre #håndlaget #blogg

Billebælue.. et must på små hoder

  • 23.08.2017 kl. 16:05

Strikkepinnene er igjen mye i bruk, og denne høsten starter med Billebælue fra den nye KlompeLompe boka.

Lange og korte ører må sys på og vips så har du en Billebælue :) 

Det er alltid moro å se hva damene bak KlompeLompe har funnet på, må innrømme at denne gangen kommer det til å bli strikket litt av hvert fra boken. 

Oppskriften er enkel og følge, så bare å sette igang, jeg har strikket disse to i dobbelt garn Merino og tynn merino fra Sandes garn og Big Merino fra drops design. For ordens skyld så er ikke innlegget sponset :-)

Hvit i Big Merino og Merino Extra fine, Brun i Merino og tynn merino fra Sandnes

Ha en strålende strikke tid.

 

#strikking #håndarbeid #kreativ #blogg #interesse #familie #barn #luer #side2 

 

Manges glede, noens mareritt!

  • 21.08.2017 kl. 11:04

Så var vi her igjen... nytt skoleår for våre håpefulle. Det betyr starten på et spennende år for mange. For noen er det starten på skoletiden, 1 klassingene står med strålende øyne og sommerfugler i magen! ENDELIG er de skolebarn! Andre har avsluttet en epoke som barneskole elever og trer inn i Ungdomskolens skumle tilværelse, her er de MINST og ikke STØRST som de var på barneskolen. 

            "bildet hentet fra nettet"

Tiden med late dager, ferie og kos er over for denne gang! Mange vil få nye klassekamerater, ny læring og ikke minst, treffe vennene sine igjen etter en lang ferie. Dette er slik vi håper et hvert barn får det.. gleden av å starte på neste steg i livet, som er fylt av glede, moro og ikke minst vennskap som knyttes for livet ut! 

MEN... det er også de barna som har brukt hele sommeren på å grue seg for alt dette, grue seg for skolestart, nye klassekamerater og som ikke har venner å treffe igjen etter sommerferien! De barna som lurer på om dette året blir like ille som det forrige, hvor mobbing, lærevansker, og mistrivsel, igjen skal bli en del av hverdagen. Bare tanken på å skoleveien eller skolebussen gjør starten på skoledagen grusom! Bare tanken på å møte den voksne personen på skolen som gjør at nettopp din hverdag blir vanskelig, trist og lite trivelig gjør at din skole tid blir den verste tiden i ditt liv, gjør meg utrolig trist.

Jeg kunne ønske meg en hverdag hvor den Norske skole hadde nulltoleranse for mobbing! Jeg kunne ønske at alle skoler i Norge hadde et trygt og godt skolemiljø, hvor alle fikk gode opplevelser, nye venner og en hverdag de ikke behøvde å grue seg for å møte!

Opplæringslovens kapittel 9 a gir alle elever rett til et godt skolemiljø. Både det fysiske og det psykososiale miljøet skal legge til rette for at man både lærer og trives på skolen. Lærerne og andre ansatte på skolen plikter å jobbe for et godt skolemiljø og gripe inn dersom elever mobbes, diskrimineres, utsettes for vold eller rasisme.

Så min oppfordring til store og små! Ser du eller vet du om noen som har det tøft, blir mobbet på en eller annen måte... vær et medmenneske, en venn og si ifra! 

 

 

#mobbing #side2 #familieogbarn #familie #elever #skole #barn #blogg #brydeg #venner #skoledag

 

Den gode hjelper🐾

  • 15.08.2017 kl. 15:39

Høsten banker på døra og det er på tide å skjære, kløyve og stable ved!

Vi rensket opp litt tidligere i sommer og fikk felt noen store trær rundt huset. Så jeg og min gode hjelper Oda, fikk stablet opp en god del.

Det vil si... jeg stablet og Oda passet på å være litt i veien. Men slik er det å være en liten valp som bare er Nyskjerrig🐾

Da var vi ferdig og Oda var dronninga på vedstabelen :)

#valp #hverdag #blogg #familie #side2 #hund

 

Urban pikedrakt :-)

  • 11.08.2017 kl. 22:31

Sommeren har vært lite produktiv på strikkefronten, men måtte bare strikke denne flotte drakten fra Be Charmed av JMHK. 

Flott mønster, enkelt å forstå og ikke mins en nydelig drakt. Denne som jeg har strikket er strikket i Sandnes merino.

Legger en link til siden hvor du kan kjøpe oppskriften.

URBAN PIKEDRAKT MØNSTER

 

Dette er en bestilling til ei lita jente på 1 år, og mammaen ønsket den i lys blå :) 

 

#strikking #barnemote #barn #foreldreogbarn #blogg #side2 #håndarbeid #hjemmelaget #DIY #kreativ

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no