hits

Det er Deres skyld!

  • 29.09.2017 kl. 11:10

Det er deres skyld! Dere flinke damer(og menn) som tryller frem de flotteste kreasjoner, i de vakreste farger og fasonger! Deres skyld at jeg nå bruker litt i overkant av mye tid på de ulike grupper på facebook og snap chat! Deres skyld at jeg prøver og feiler, for så å få det til, at jeg ikke gir opp, ja det er DERES skyld at jeg stjeler mannens byggeplast for å tegne av mønster, for den ideén fikk jeg av dere!

Men fy så morro det er, morro å få til å lage noe jeg ikke trodde jeg kunne lage. Startet med de enkleste prosjektene, om selv da har sprette kniven vært min beste venn så langt :) 

Surfer rundt i de ulike nettbutikker etter flotte stoffer og tilbehør, fyller handlekurven på ebay med allslags dubbeditter, så det til tider går litt varmt for kontoen og den norske kronen! Og ALT er deres skyld! 

Så langt bygger jeg opp mestringsfølelsen med å sy luer og smekke/skjerf, det gjelder å bli venn med overlock maskinen før stor prosjektene tar form.

Stor TAKK til alle dere som gir meg inspirasjon til å sy, selv om sprettekniven fortsatt er min beste venn!

Har helt forelsket med i Norlin luene, smekkene har jeg bare tegnet mønster til av ei gammel smekke som tilhører en liten gutt.

 

 

Jente lue etter mønster fra Stoff og Stil.

 

Ha en strålende dag!

#sy #barn #hobby #hverdag #lykke #blogg #kreativ #mote

Rom #3, Stue :)

  • 26.09.2017 kl. 12:02

Lovet å vise dere 5 rom i huset mitt:) Her er #3, som er stuen. Jeg er nok ikke opptatt av siste møbel mote, men liker å ha det fint rundt meg. Min stil er en kombinasjon av gammelt, nytt og litt romantikk. Det er jo trendy for tiden å ha mørke farger på veggene, og kunne vært moro å prøvd, men så trives jeg godt med det vi har i dag:)

Fikk for mange år siden, da mener jeg over 20 år, et par trekasser fra Nederland som det ble fraktet blomsterløker i. De har hatt mange funksjoner, men mest som sidebord i stuen. For noen år siden kom mannen min over en kasse fra Jarlsberg brusfabrikk, hvor han jobbet som veldig ung. Denne måtte også inn i stuen:) Det siste møblet i stuen er en ny ovn, og er så langt mitt beste kjøp. Det er en peisovn i dansk design fra SCAN.dk laget etter vårt ønske! 

Forresten, det bor også noen Langhårede dachser i huset:) som kurven på bildet bærer preg av, den har overlevd noen valpekull!

 

Bildene på veggen er fra Norske kunstnere, liker den litt humoristiske stilen!

 

Hundene går ikke av veien for litt peis kos:

Bildet under er min kosekrok, her er det vanligvis fylt opp med garn og andre strikke ting. (ryddet for bildet sin skyld)

 

 

 

Ha en flott dag alle sammen:)

 

#stue #hjem #blog #hverdag #interiør #møbler #hunder #peis #danskdesign #

Ny Funky bukse!

  • 21.09.2017 kl. 13:39

Jeg har strikket denne buksen ved et par anledninger tidligere, så i all Billebælue strikkingen fikk jeg spørsmål om å strikke en Funky bukse til en liten gutt! 

Disse buksene er kjempe fine, og denne gangen skulle den matche en Billebælue. Siden jeg strikker luene i merinoull og liker å strikke buksene i ull/alpakka så ble utfordringen å finne to forskjellige garn som var ganske like i fargen. 

Har strikket denne i Karisma fra dropsdesign, fargen er en gråmix som passer fint til det meste. Buksen er et strikke mønster fra Tusen og en maske, som har utrolig mange flotte oppskrifter, legger ved link til oppskriften.  Og Billebæluen er det oppskrift på i KlompeLompe sin siste bok. 

Link til FUNKY ULLBUKSE finner du HER

 

På baksiden av buksen er det strikket på en liten "sløyfe" som fungerer til å regulere livvidden! Utrolig smart:)

 

Innlegget er IKKE sponset!

Ha en strålende dag:)

 

#håndarbeid #blogg #hverdag #strikking #barn #ullbukse #side2foreldre #madebyme #barneklær #vinter 

 

Rom #2, kjøkken!

  • 18.09.2017 kl. 11:20

Når du selv etter nesten 6 år,  kommer inn i et rom og fortsatt får den følelsen av trivsel, så valgte du rett :) Jeg har minst ett slikt rom i huset, et rom hvor jeg kommer inn i og tenker at jeg "liker" å være her. Kjøkkenet mitt er et slikt rom! Fra å være sennepsgult med mørk kjøkken innredning til å bli et rom med mønstrete tapet og lys kjøkken innredning! Misforstå meg rett, kjøkkenet var fult funksjonelt men ikke vår stil.

Et kjøkken er husets hjerte, her samles vi, lager mat sammen og av og til ble også lekser gjort her. 

Mottoet er: 

"Man kan ikke leve godt

elske godt eller sove godt 

uten å spise godt!"

Tapeten er fra Borg, lampen fra Home and cottage:)

Kjøkken innredningen er laget hos Strai kjøkken.

 

Ha fortsatt en strålende dag!

 

#kjøkken #interiør #hjem #hverdag #blogg #inspo #side2 

5 rom i huset vårt #1

  • 16.09.2017 kl. 11:34

Vil vise dere litt rundt hjemme hos oss, så dette er det #1 blogg innlegget av #5 hvor jeg vil vise dere litt av huset vårt:)

Hjemme hos oss er det alltid prosjekter på gang, og nå når høsten panker på døren så er det litt å gjøre. Det er snart 6 år siden vi pakket sammen og flyttet fra Larvik kommune til plassen på landet i Andebu. Her bor vi med skogen og jorder som nærmeste nabo, fuglekvitter og skogens dyr høres og ses hver dag! 

Høres kanskje litt rosenrødt ut, men er nesten det :) og vi angrer ikke et sekund. Huset har vi pusset opp og det er bare noen rom igjen, så i dag skal jeg male litt på et av soverommene. Soverommet vårt var det siste vi pusset opp igjen, og jeg er veldig fornøyd:) Du kan lese mer om oppussingen og hvordan vi laget senge gavl, nattbord og kommode i blogg innleggene 

 HER: 

DIY: Lage vegghengt kommode og nattbord

DIY: Lage senge gavl!

 

 

 

#interiør #blogg #hverdag #DIY #hjem #side2 #hobby 

Det vakreste monster som finnes..

  • 13.09.2017 kl. 12:19

Et monster herjer rundt i huset vårt! Det har skarpe tenner, stort behov for å utforske og ikke minst GNAGE på alt! Det kan går fra å være det mest søteste, uskyldige og vakreste som finnes til å spise på møbler, ledninger og påta seg gartner arbeidet ute, på sin måte selvfølgelig!

Dette monsteret heter Oda, hun er ei nydelig lita dverg dachs frøken som akkurat nå ligger på lading, snart klar for nye utfordringer.

Dagen i dag er det vask av hus som står på programmet, og ettersom jeg passerte kroker og kriker, finner jeg det ene sporet etter det andre som Oda har vært! 

I dag fant jeg et nytt spor som kunne og kan være farlig både for hund og mennesker! Hun har forsynt seg av en ledning, IGJEN! Heldigvis så har det gått bra.

Processed with MOLDIV

Å ha valp i huset er mye arbeid! de må passes på hele tiden. Å stenge henne inne hver gang jeg skal noe, er ikke ok syntes jeg, så hun er med på do, dusjen, og ellers der jeg er slik at hun ikke skal "jobbe" rundt i huset på egenhånd. 

#valp #hund #dachs #familiehund #blogg #side2 #hverdag 

 

Baby kroner og langluer, fotografens ønske!

  • 11.09.2017 kl. 20:48

Jeg ser på meg selv som en forholdsvis kreativ og handy person. Så når jeg fikk spørsmål fra en fotograf jeg kjenner om jeg kunne lage noen effekter til nyfødt og baby fotografering, kunne jeg jo ikke si nei :)

Ønskene var: Langluer, babyteppe og HEKLEDE KRONER!!! Hjelp!! Jeg kan da ikke hekle, så da var det bare å begynne å google. You tube har ved flere anledninger reddet meg, men denne gangen måtte jeg melde pass.

Heldigvis så har jeg ei flink venninne som kan hekle, så hun tok min hekle oppskrift med seg.. den var jo selvklart på engelsk .... , men hvem gir opp for så lite. 

Så med god veiledning og tålmodighet så viste hun meg hvordan dette funket. 

Langnisse luer med fuskepels dusk.

Må innrømme at jeg var passe stolt med de ferdige produktene.

Fotografen ble strålende fornøyd og kalte meg et "KREATIVT NATURTALENT" :))

 

#strikking #håndarbeid #blogg #baby #side2 #foreldre #kreativ #hekle #kroner #hverdag

5 stilige skuldervesker

  • 05.09.2017 kl. 20:57

//sponset//

Med høsten kommer det mange nyheter! Jeg har kikket litt på høstens nyheter i vesker, og funnet 5 skuldervesker som er kjempe stilige. 

Spike & Sparrow lager utrolig flotte vesker i skinn, og finnes i flere farger.

Jeg har plukket ut mine favoritter, men gå inn på           å kjøp dine.

Hvis du bruker rabattkoden: homeofbente får du 15% rabatt på kjøpet ditt!

Collage created using TurboCollage software from www.TurboCollage.com

Veske 1: 1399,-        Veske 2: 1599,-    Veske 3: 999,-     Veske 4: 1299,-     Veske 5: 999,-

Klikk på linken og du kommer rett inn på siden :-)

 

#veske #høst #sponset #dame #blogg #side2 #mote 

Flere Bllebæluer....

  • 05.09.2017 kl. 13:32

Billebæluer i posten til forhåpentligvis fornøyde mottakere:) Har blitt noen slike luer nå, og de morsomme å strikke.

Har testet ut litt garn fra Drops design mot Sandnes sitt garn. 

Drops design Big Merino hvit brukte jeg på selve luen og drops design Merino exstra fine på ører og vrangbord rundt ansiktet. Det funket veldig bra, fargene på de to garnene er like, dessverre så gjelder det bare hvit, men grå kan du bruke Merino exstra Fine og baby merino.

Siste variant blir kanskje litt tykk, men blir myk og god. 

Sandnes har jo samme fargekode på Merino ull og tynn merino, så her kan du bruke hva som helst.

Som vanlig er Sandnes garnet godt å strikke av, men syntes det er dyrt med 57-61 kr nøstet. 

Her er noen bilder av de fargene jeg har strikket i til nå:) Fortell meg gjerne om dine erfaringer du har!

 

Luer på vi i posten :)

 

Ha en fin fin dag! 

#strikking #blogg #side2familie #hjemmelaget #kreativ #klompelompe #billebælue #barn #vinter 

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no