hits

Juleknask som smaker av barndommens jul

  • 28.11.2017 kl. 19:01

 Noen tradisjoner kan faktisk kjennes på tungen! Når julemarkedene starter og duften av nystekte smultringer fra smultringvogna, brente mandler fra jule bodene finner veien til nesen, er det nesten som jeg kjenner smaken i munnen. Det er mange tradisjoner i min familie, noen forsvinner med årene, og noen skapes.

Brente mandler er juleknask som jeg bare må ha. Hvert år står jeg der over kjelen og krysser fingrene og håper de blir like gode og like sprø og knasende i år igjen. 

I år har jeg lagt til en liten vri som jeg fikk tips om, slik at mandlene ikke klistrer seg sammen. Jeg har brukt smør i til slutt, og det funket utrolig bra.

Det tar litt tid, men er verd hvert eneste minutt. Jeg lager aldri mer en denne posjonen av gangen, lettere å ha kontroll på det hele syntes jeg.

Denne oppskriften er en bankers. 

BRENTE MANDLER

Ingredienser                                

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 250 g mandler
  • 1 ss meierismør

Slik Gjør du:

Mål opp det du skal ha, legg bakepapir på en stekeplate som du smører med litt matolje, jeg bruker raps eller solsikkeolje. 

Skyll mandlene, kok opp vann og sukker slik at det blir en klar sukkerlake, ha i mandlene og rør helt til sukkeret begynner sukre seg og legger seg som en tørr sukkerhinne rundt mandlene.

Her må du røre hele tiden slik at sukkert smelter rundt mandlene og blir et gyldent lag med karamell. Pass varmen!!

Ta kjelen av platen og rør inn smøret, hel det hele utover stekeplaten, dra mandlene litt ifra hverandre slik at de ikke klistrer seg til hverandre, og avkjøl før du putter det hele på glass eller kremmerhus! 

Kos deg masse med førjulstiden, husk!! det er et år til neste gang:)

#jul #blogg #knask #hverdag #høytid #mandler #familie #tradisjon 

Jeg gir bort julegaven til den strikkeglade:-)

  • 28.11.2017 kl. 11:35

Jeg vil hedre alle strikkere der ute med å gi bort en førjuls gave:) Kjenner du noen eller fortjener du bare å få en liten gave selv, så hiv deg på og bli med!

Boken jeg ønsker å gi bort er

 Strikk enkelt til barn av Stina Tiselius! 

Det aller gøyeste er å strikke til barn. Det går raskt, det koster ikke så mye og man kan boltre seg i herlige farger og morsomme detaljer. Dessuten er en klassisk, strikket babyjakke, et vakkert babyteppe eller en liten lue de fineste gaver til små mennesker som blir store altfor fort.  

Forlaget Orage skriver:

"I denne boka finner du klassiske, praktiske og nydelige plagg fra 0 til 5 år. Alle oppskriftene er enkle, slik at også de som ikke har strikket så mye tidligere skal finne noe som passer.  
For nybegynneren har vi tatt med en enkel, trinn-for-trinn strikke- og hekleskole."

Alt du behøver å gjøre er å gå inn på facebook siden:  Homeofbente like siden og skrive "Ja takk" i kommentarfeltet til innlegget. 

Jeg trekker en heldig vinner den 13 desember, så rekker du å få den til jul:)

Boken kan du også blandt annet få gratis hos Bokklubben sammen med andre flotte håndarbeidsbøker. Klikk på bildet, så kommer du rett inn til bokklubbens side.

 

Som medlem av bokklubben mottar man bøker hver måned (i den kategorien du velger), som avbestilles dersom du ikke ønsker de. I velkomstgaven kan man velge seg fine produkter for en verdi av 1500 kroner.  Kravet er at du er medlem i 12 mnd, ingen kjøpeforpliktelser, du betaler kun 169,- i frakt for hele velkomstpakken.

 

Ha en strålende strikke dag:)

 

#strikking #håndarbeid #kreativ #hverdag #julegaver #bok #giveaway #homeofbente #blogg #familie #barn #side2 #hobby #jul

 

Skill deg ut! Eller skli inn i mengden med disse skolettene!

  • 03.11.2017 kl. 11:53

"reklame/sponset"

Sko får jeg aldrig nok av! Må innrømme at jeg har nok litt for mange par, men jeg har en vane for å bruke de samme hele tiden. Er nok fan av skoletter med lavt skaft, og de er som oftes uforét, noe som selvklart gjør at de ikke alltid er like egnet for norske vintere:)

MEN i år skulle jeg være fornuftig å kjøpe meg et par som hadde vinterfór. Jeg handler ofte sko og støvletter på nett, da kan jeg få prøve i ro og mak, og ikke minst se at de passer til flere antrekk.  

Min favoritt butikk på nett er https://www.footway.no , de har alt du kan tenke deg av kjente merker og kvalitets sko både til dame, herre og barn, og ikke minst de har gratis frakt og retur, 180 dagers åpent kjøp og prisgaranti! 

Jeg fant et par vinter sko jeg bare MÅTTE ha! Urolig deilig å ha på, vinterfóret og ikke minst rå flotte å se på.

De er av merket Sixstyseven, som er et spansk skomerke som lager sko som tiltaler moteinteresserte som ikke føyer seg inn i mengden, men som liker å skape sin egen stil! 

"Skill deg ut eller gli inn i mengden - alt er mulig!"

Sko for en vær smak fra Sixtyseven finner du på  https://www.footway.no/sko/sixtyseven

 

 

Er utrolig fornøyd med mine, servicen til Footway er kjempe bra, varene var på posten etter 2 dager, så løp å kjøp:)

#sko #mote #trend #blogg #hverdag #footway #sixtyseven #shopping #reklame

 

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no