Smakfulle tapas kjøttboller!

  • 08.05.2017 kl. 14:02

I jakten på smakfull koldtbord mat til min sønns konfirmasjon, kom jeg over denne oppskriften på krydrede kjøttboller i tomatsaus! Oppskriften er basert på Kyllingkjøttdeig, men jeg har brukt karbonade kjøttdeig. 

Jeg laget stor porsjon siden dette skal på et koldtbord, men legger ut oppskrift til 6 porsjoner som er to pakker med kjøttdeig.

 

INGREDIENSER

Kjøttboller:    

  • 800 g Karbonadekjøttdeig (evt den kjøttdeigen du ønsker)
  • 6 båt hvitløk
  • 100 g sjalottløk
  • 3 ts salt
  • 4 ss strøkavring
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1⁄2 ts malt kanel
  • 2 stk egg
  • 4 ss olivenolje (til steking)

Tomatsaus:

  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 4 båt hvitløk
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 1 ts kajennepepper
  • ca. 2 ts sukker

salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Fin hakk løk og hvitløk, kna inn saltet i kjøttdeigen til den blir god og seig, ha i resten av ingrediensene. Lag små boller og stek de til de er gyldne, sett til side.

Fin hakk løk og hvitløk, fres i olje til den blir blank og myk, ha i resten av ingrediensene, og kok i ca 15 min.  Hell kjøttbollene over i sausen, og la de trekke litt. Smak til med mer krydder om ønskelig.

 

Masse smak, og en fin koldbord rett. Jeg kommer til å servere denne varm.

#tapas #mat #kosthold #Familie #konfirmasjon #side2foreldre #side2 #blogg #frabunnenav #hjemmelaget 

Link matprat.no

 

 

Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem:)

  • 04.05.2017 kl. 10:07

Pavlova er bestandig populært hos oss, og nå når vi nærmer oss konfirmasjon og 17. Mai er dette nesten en selvskreven kake. Mange ønsker en variant uten sukker, så denne er med stevia isteden for raffinert sukker.  Kaken er også laget med vaniljekrem fra bunnen av. 

Den deilige med denne kaken, er at du legger på den frukt som du liker best 😊 



 

 

 

 

 

 

 

 

Bunn

160 grader midt i ovnen, ca 45-50 min

  • 4 eggehviter
  • 50 gr sukrin
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts eplesider eddik

 

Pisk eggehviter og sukrin samt eddik og litt salt til helt stiv marengs
La døren i ovnen stå på gløtt med kaken inni til kaken er helt kald, ta kaken ut og pynt

Vaniljesaus

  • 1 Boks med kremfløte
  • 1 dl Vann
  • 1 Vaniljestang
  • 0.5 dl sukrin
  • 5-6 Eggeplommer

Kok opp alt utenom eggeplommene. Del vaniljestangen i 2, og skrap ut frøene med en kniv, ha disse i fløteblandingen som skal kokes, men ikke kast selve stangen. Ha den oppi fløteblandingen den også og la den koke med:-) Sitter mye smak i den, og dumt og kaste når den kan trekke ut smak.

La fløteblandingen koke i ca 5 minutter, for å få ut smak.Rør med en visp under kokingen, og sett den på benken for litt avkjøling etter kokingen er ferdig. Ha eggeplommene i en bolle, når fløteblandingen har stått og hvilt i ca 10 minutter kan du helle den opp i eggeplommene. Pisk kraftig mens du gjør dette. Ha blandingen tilbake i gryten, og ha platen på svak varme.Rør med en sleiv som lett følger bunnen i gryta. Nå må du røre hele tiden i sausen, og like under kokepunktet begynner sausen og tykne. Følg med at det ikke koker, når den har tyknet MÅ du sile den opp i en annen bolle. Viktig og sile sausen, så den blir uten klumper, og jevn og fin. Sett det i kjøleskapet, og rør ved jevne mellomrom.

Sausen vil være litt tynn når du setter den i kjøleskapet. Men den vil tykne. Av denne oppskriften er de ca 0,5 liter.

Når vaniljesausen er klar lager du fyllet:)

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl vaniljesaus

friske bær som jordbær, blåbær, bringebær, kiwi eller annen frukt du

Fyll
3 dl kremfløte
1 dl vaniljesaus
friske bær som jordbær, blåbær, bringebær, kiwi eller annen frukt du liker

Pisk kremfløten stiv
vend i vanlijesaus og pynt med fargerike bær

Pisk kremfløten stiv
vend i vanlijesaus og pynt med fargerike bær

Ha en flott mai! 

Oppskriften her er gjengitt fra et kostholdsprogram jeg har deltatt på. 

#mai#pavlova#familie#høytid#konfirmasjon#blogg#side2mat 

Mandelbrød med røkelaks :)

  • 26.04.2017 kl. 13:42

Travel dag med konfirmasjons innkjøp og klargjøring til valping. Så lunsjen ble enkel, men godt. 

Mandelbrød med røkelaks, egg, rødløk og bladpersille :) mettende og veldig godt. 

Oppskriften på mitt mandelbrød finner du her:

Glutenfritt Mandelbrød



Nå fortsetter dagen med konfirmasjons forberedelsene:)

#lunsj #mat #matmagasinet #foreldre #side2 #kosthold

Torsk Ala Hellstrøm (lavkarbo)

  • 24.04.2017 kl. 10:34

Denne oppskriften er en Hellstrøm oppskrift jeg fant en gang. Dessverre finner jeg ikke linken igjen så da gjengir jeg den her. Kjempe god og enkel.

 

 
Bildet fra nettet

 

Ovnsbakt Torsk Ala Hellstrøm (3-4 porsjoner)

Sett ovnen på 200 grader. Stekes i ca 5-10 minutter, gjelder tint torsk.

Lengre om den ikke er gjennom tint.

  • circa 700 g torskefilet
  • 1 brokkoli             
  • 1 squash
  • 2 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • cherry- eller plommetomater
  • 0livenolje
  • Salt og pepper
  • Evt bacon

SLIK GJØR DU:

Del squash, brokkoli og løk i passende biter. Fres grønnsakene i en panne med olivenolje og hele hvitløkfedd. Stek grønnsakene til de er gylne og myke.

  Smak til med salt og pepper. 
 

  Hell grønnsakene og tomater over i en ildfast form. Skjær torskefilet i passene skiver og legg over grønnsakene.

  Krydre     med salt og pepper og hell over olivenolje. Torsk er gjerne litt kjedelig, og smakløs.

  Et godt tips er å surre bitene inn i bacon og stek i stekepannen og legg de over formen for ettersteking. Hel bacon fettet  over retten før servering.

 

Følg meg gjerne på Bloglovin.com da får du enkel tilgang til mine blogg innlegg:-)

#mat #middag #sunt #kosthold #familie #side2mat #lavkarbo 

Ovnsbakt blomkål med pistasjraita :)

  • 21.04.2017 kl. 10:49

Blomkål er både sunt og godt. Det er lenge siden jeg hadde kokte poteter til middag, fyller heller på med grønnsaker og salat. 

"Blomkål er en grønnsak som er rik på vitamin C og B-vitaminet folat og er en grønnsak med svært sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier."

 

Denne måten å bruke blomkålen på er godt og enkelt. Jeg har ingefær i, fordi jeg liker den smaken det gir. 

Stekes midt i ovnen ved 180?190 gr i ca. 1 time,
eller til blomkålen er stekt mør.

OPPSKRIFT:

  • 1 blomkål
  • 2 hvitløkfedd, revet eller most
  • 2 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 ts garam masala, ev. karripulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ½ dl yoghurt naturell
  • Flaksalt
  • Finhakket chili og persille til pynt

STASJRAITA:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 grønn finhakket chili
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts finhakket mynte
  • 30 g grovhakkede pistasjnøtter
  • Salt og kvernet sort pepper

SLIK GJØR DU:

Skjær vekk det meste av den tykke stilken fra undersiden av blomkålen, men la gjerne noen av bladene få sitte igjen.

Rør sammen hvitløk, ingefær, garam masala, gurkemeie og yoghurt. Legg blomkålen over i en ildfast form og smør blandingen på hele blomkålen, også undersiden.

Strø flaksalt over blomkålen

Rør sammen alle ingrediensene til pistasjraitaen. 
Smak til med salt og sort pepper. Serveres til blomkålen.

Denne retten passer fint til stekt kylling eller fisk, men kan også spises uten tilbehør.

 

#mat #kosthold #lavkarbo #hverdag #middag #familie #matmagasinet #blogg #side2mat #foreldreog barn

Kylling i ildfast form:)

  • 20.04.2017 kl. 10:35

Middags tipset i dag er kylling i ildfast form, dette er min basis oppskrift. Så her er det bare å varierer så mye du vil, enten du er på lavkarbo eller bare har lyst på en god middag.

Denne oppskriften har jeg laget både som den er og med flere grønnsaker, bacon og ost på toppen. For de som har livsstil helt uten karbohydrater, kan du bare bruke kraften fra litt kylling som du har stekt. Toro har også en kjøttbuljong som har 3 g karbo pr 100 g tørr vare. 1 terning veien 4 gram. 

Som sagt, HER kan du fylle på med hva du måtte ønske.

2 porsjoner er denne til.

Ovnen på 200 g, stek i ca 40 min

Oppskrift:

  • 2 kyllingfileter ( evt også bacon)
  • 1 løk (evt purre)
  • 1 pakrika 
     
  • chillipepper
  • salt og pepper
  • 1 boks fløte
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 terning buljong

Ost over hvis du ønsker, ta gjerne blomkål og andre grønnsaker i.

Det er også godt med ristede cashew nøtter på.         

Bildet er lånt fra nettet.

Slik gjør du:

Del kyllingfilen i to og legg i formen, hakk løk/purre og paprika og ha i. Krydre etter smak, salt, pepper og chilli (evt annet etter ønske)

Hell over en boks med fløte blandet med kokos melk og ha oppi buljongen i små biter. Server gjerne med en salat og en skive mandelbrød.

OPPSKRIFTEN PÅ MANDELBRØDET MITT FINNER DU HER: MANDELBRØD

#mat #sunt #middag #lavkarbo #kosthold #familie #matglede #matmagasinet #hverdag 

Fiskegryte med hvit fisk.. gluten og laktosefri.

  • 18.04.2017 kl. 10:34

Det er Tirsdag her på Storeng også :-) og ser ut til å bli en strålende dag. Jeg henger fortsatt med på Blogg listene, litt varierende plasseringer, men kjempe hyggelig at så mange lesere tar turen innom bloggen. Følg meg også gjerne på bloglovin.com  

Tenkte å dele med meg en enkel og god middag. Etter en lang påske, med kos og for noen gotteri er det godt å starte uken med Fiskemat.

Oppskriften er for 2-3 posjoner.

Fiskegryte med Hvitfisk.

Ovnen på ca 150 grader.

Oppskrift:

  • Ca 600 g seifilet (eller annen hvit fisk) 
     
  • 3 gulerøtter
  • 300 g brokkolitopper
  • 3 ss olivenolje (evt smør)
  • 2 dl rømme (laktosefri for de med laktoseintoleranse)
  • 3 ss oppklippet gressløk eller purre
  • 100 g Jalsbergost

Du må gjerne ha i flere grønnsaker, fenikel er godt til fisk, evt tomat og asparges. Her er det bare fantasien som setter begrensningene.

Slik gjør du:

Bruker du frossen fisk, må den tines først.

Skjær den rå fisken i terninger, gulrot i biter og brokkoli i buketter. Legg alt sammen  blandet i en ildfastform, og ha over olivenoljen. Krydre med salt og pepper (evt tilsett ønsket krydder for mer smak), stek på lav varme til fisken er stekt. Grønnsakene kan gjerne være litt faste fortsatt. Bland rømme, gressløk og bre dette over formen, topp med reven ost , og stek dette videre til osten har smeltet.

Server gjerne med en grønn salat, eller poteter for de som ikke er på Lavkarbo.

Se gjerne min kategori mat på bloggen for flere gode mat tips.

 

#mat #hverdag #fisk #barn #foreldre #blogg #matglede #matmagasinet #side2mat #side2foreldre #middagstips #glutenfri #laktosefri #lavkarbo #sunt 

Vafler, glutenfri og proteinrik :)

  • 16.04.2017 kl. 11:43

Vafler er alltid godt, enten du er på Lavkarbo eller har gluten allergi. Denne oppskriften er både proteinrik,  glutenfri og saftig.

Den er god både til kaffekos og som proteinkilde etter trening. 

Denne oppskriften tilsvarer ca 3-4 plater

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 ss cottagecheese
  • 1 ss smeltet smør eller olje
  • 5 ss glutenfri havregryn (evt. Fibrex)
  • 5 ss mandelmel( mandlene kan males selv)
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 revet gulrot eller eple
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss  sukrin

Du kan sløyfe havregrynet og erstatte det med mer mandelmel om du vil redusere mengden karbohydrater i vaffelen, eller bruke Fibrex)

Slik gjør du:

Pisk egg, cottagecheese , revet gulrot og smør sammen. Ha deretter i alt det tørre.

Stek vaflene til de er gyldne.

Topping:

Rør sammen frossen blåbær eller bringebær og sukrin gold.

Bærene kan kombineres med litt kesam naturell om man ønsker den syrlige smaken.

 

#helse #kosthold #kaffekos #mat #glutenfri #lavkarbo #familie #barn #trening #hverdag #vafel #blogg #helsemagasinet #side2trening #side2 #side2familie

Ostekake i kopp :)

  • 15.04.2017 kl. 12:03

Denne ostekaken er en deilig dessert nå i påsken. Oppskriften er laget i kopp, og beregnet på Micro ovn. Den er glutenfri og er du på Lavkarbo diett er denne ostekaken helt innafor. 

Ostekaken er proteinrik og full av fiber, godt for fordøyelsen og kroppen :-) Minner om at oppskriften er til EN kake.



 

Oppskrift: 

Ingredienser bunn

  • 3 ss malte mandler
  • 1 ts smør eller cocosa (Kokosnøtt olje) 
  • litt kanel
  • 1 ts sukrin gold/evetuelt 1 ts honning

Rør sammen, og trykk massen ned i bunnen av koppen.

Ingredienser fyll

  • 57 gram kremost naturell
  • 30 gram rømme eller kesam
  • 1 egg
  • 2 ts sitronsaft
  • en dråpe vaniljeekstrakt(kan sløyfes)
  • sukrin eller sukrin gold etter eget ønske/smak

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene i en kopp og smak til med sukrin. Sett koppen den i mikroen. Stek på maks varme i 90 sekunder. Rør om i massen hvert 30. sekund.

Sett inn i kjøleskapet frem til servering eller i fryseren hvis det skal gå raskere.

Topping

Frosne bringebær eller jordbær (evt bær etter ønske) rørt ut i litt sukrin og sitronsaft er nydelig som topping. Ha et godt lag på den ferdig avkjølte kaken!

Oppskriften er fra en kostholdsveileder som jeg har fått mange tips i fra. 

Sjekk gjerne ut Mandelbrødet mitt også! GLUTENFRITT MANDELBRØD

#dessert #mat #kosthold #påske #side2 #side2familie #matblogg #blogg #matmagasinet #Sunt #lavkarbo #lavcarbo #glutenfritt

Frokost rundstykker uten hvetemel.

  • 13.04.2017 kl. 17:45

I dag hadde jeg lyst til å prøve å lage frokost rundstykker uten hvetemel, som både er sunt og godt. De er ikke helt glutenfri, da jeg hadde store havregryn i, disse kan evt byttes ut med Fibrex, eller annet, så blir den glutenfri. Nå ble de spist til lunch her i dag, med pålegg og grønt. Disse fungerer også kjempe fint som tilbehør til suppe. Jeg hadde noen lave muffinsformer fra IKEA liggende så brukte dem isteden for å legge de rett på bakepapir. 

Dette er rundstykker med mye frø,du kan evt bruke malte linfrø isteden for hele, og for en kraftigere smak, tilsett gjerne litt valnøtter.

Denne oppskriften er en basis oppskrift som du kan bruke som den er, eller ha i hva du måtte ønske. De er kjempe gode sammen med litt rømme og bær. Oppskriften er til ca 10-12 stykk (små)

Sett ovnen på 180-200 g litt avhengig av ovn. 

Oppskrift: 

 

  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 25 g linfrø
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g store havregryn (evt. Fibrex)
  • 25 g mandelmel (det maler jeg selv av mandler)

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene stive. Sett til side.

Bland alt det tørre, og bland forsiktig inn i eggehviten.

Bruk en spise skje til å sette de på brettet, evt en bake sprøyte. Stek nederst i ovnen. 

Ha fortsatt en fin påske:)

#lavkarbo #mat #side2mat #matblogg #matmagasinet #sunt #helse #trening #glutenfri #blogg #foreldre #trening #kosthold
 

 

Glutenfritt Mandelbrød

  • 10.04.2017 kl. 16:39

Dette mandel brødet er enkelt og kjempe godt til påske frokoster, supper og gryte retter. Jeg har skjært det opp i skiver og fryst det med mellomleggspapir, da kan jeg ta opp akkurat det jeg trenger. 

Oppskriften er til 1 brød, jeg har brukt 1 1/2 liters form.

 

Sett stekovnen på 180 grader. Dette trenger du:

  • 5 egg
  • 2 eggehviter
  • 140 g mandelmel (kan kjøpes ferdig i butikken, jeg maler mandler selv, mye rimligere)  
  • 30 g Fibrex  evt Glutenfri havregryn (for de som tåler gluten 40 g kruskakli)
  • 20 g BakePro (jeg erstatter dette med mer mandelmel)
  • 2 dl kesam
  • 2 ts fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 3/4 ts salt
  • Evt 1-2 ss Sukrin (valgfritt. Jeg har bakt uten, og det syntes jeg er like godt)

Du kan også ha i litt linfrø, Valnøtter, eller det du måtte like.

Slik gjør du: 

Pisk eggehvitene stive sammen med saltet, og sett til side, Bland alt det tørre i en bolle, ha i kesam og egg, visps godt sammen. Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Ha alt over i brødformen som er dekket med bakepapir. Stekes i ovnen i ca 30 min. 

Info: 

Fibrex, som er laget av fiber fra sukkerroer eller beter, kan være et alternativ. De er naturlig glutenfritt og brukes også i lavkarbomat. Det inneholder hele 67% fiber. Fibrex selges hos helsekost, hos flere nettbutikker og i noen dagligvarebutikker (Coop OBS) Hvis du har mulighet til å fra til Sverige er det både billigere og lettere å få tak i der. I Sverige selges i det mange dagligvarebutikker.

Ha en deilig påske.

#brød #lavkarbo #glutenfritt #familie #mat #barn #middag #suppe #sunt #side2mat 

Sunn fylt paprika

  • 05.04.2017 kl. 15:30

Fylt paprika er en rett som har slått an her hos oss, den er enkel å lage innenfor et rimelig budsjett. Jeg har valgt å dele de på tvers, men det velger du helt selv. 

Har brukt å ha en frisk salat til, og skulle du bare spise en del er det bare å putte resten i kjøleskapet og ha til lunsj dagen etterpå.

 


Bildet er hentet fra Suntoggodt.

Dette trenger du til 1 porsjon:

  • ca 150 g karbonade deig
  • 1 stor rød/grønn/gul paprika
  • 25g Rømme
  • 25g tomatpurre
  • litt reven ost
  • Du kan ha i litt løk, krydder etter ønske

Slik gjør du:  

Sett ovnen på 200 grader.

Del paprikaen i to og rens, legg dem i kokende vann å la de forvelle i ca 10 min. Stek karbonadedeigen. Bland rømme og tomatpuré og reven ost. Legg kjøttblandingen i paprikaen og putt rømme/tømatpuré blandingen over. Stekes i ovnen i 20-25 min, eller til osten har smeltet. Server gjerne med en grønn salat.

 

                            

 

"Den ene bit byr den annen"

 

#mat #sunt #familie #middag #lunch #lunsj #enkelt #billig #side2 #blogg 
 

Sunne Lunsj muffins.

  • 03.04.2017 kl. 14:17

Har lyst til å dele med dere denne lettvinne oppskriften på lunsj muffins, jeg fikk oppskrift fra en livsstils veileder, og har gjort den om til hva jeg ønsker å ha i den.

Disse burde du lage større porsjon av og putte i fryseren, kjempe enkelt å ta opp og evt varme.

Kjempe godt sammen med en frisk salat. 

 

Du trenger til ca 4-6 stykk:

  • 1 ss kruskakli
  • 3 egg
  • 25 g mandelmel (Jeg pleier å male opp mandler selv og ha på boks, du kan også kjøpe ferdig mandelmel)
  • 50 g solsikkekjerner
  • 25 g linfrø
  • 1 ts bakepulver
  • 50 smør eller olje, (jeg har laget med olivenolje og det blir godt) 
  • 100 g jarlsbergost eller feta ost (eller ost etter ønske)                               
     
  • purre og fersk spinat, brokkoli

Slik gjør du: 

Pisk eggene lett, smelt smør

Mal mandler (mandelmel), solsikkekjerner og linfrø til mel, riv osten.

Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer (Jeg bruker dobble former for at det ikke skal flyte ut)

Stek på 180 grader, midt i ovnen i ca 15-20 min.

Du kan variere fyllet. Eks Ha i bacon, laks, kylling/kalkun, ulike typer av urter, chilli eller hvitløk. Ta det du liker :-)

                                                                                                                     Bildet er en illustrasjon

Man kan ikke leve godt, elske godt eller sove godt 

uten å spise godt!

#matglede #mat #lavkarbo #familie #lunsj #lettvin #side2 #matpakke #blogg #

Sunn havregryn grøt frokost

  • 27.03.2017 kl. 10:00

 Dagen starter jeg med havregryn grøt til frokost, min favoritt er en som Coop har, det er deres eget merke. 

Den er en blanding av havregryn og byggryn, som jeg har kanel og blåbær eller syltetøy på.


Slik gjør du:

Kok opp ca 2-21/2 dl melk, evt blandet med vann

Vent til det koker.

Ha oppi 1 dl gryn, og la alt koke i ca 2-3 min


Dette er en sunn og mettende frokost. Ha en fin frokost:-)



#frokost #havregryn #hverdag #familie #dag #blogg #barn #mat #side2mat #kosthold #helse

Bente

Jeg heter Bente:-) Bor på landet i Andebu som er en del av Sandefjord kommune i Vestfold fylke. Tiden min bruker jeg på strikking, hjem og hundene mine Er samfunnsengasjert og elsker kreativt mangfold. Skriver om alt!

homeofbente Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no